Šport
34 ogledov

Najvplivnejši športnik je Roger Federer

Roger Federer OP Francije Roland Garros osmina finala Reuters
Po podatkih ameriške poslovne revije Forbes je švicarski tenisač Roger Federer najvplivnejši športnik na svetu.

Ameriška poslovna revija Forbes je nedavno objavila seznam najvplivnejših zvezdnikov na svetu. Med prvo deseterico se je znašel tudi švicarski teniški as Roger Federer, ki uživa status najvplivnejšega športnika na svetu.

lebron james | Avtor: Reuters Reuters
Federer ni samo teniška legenda, ampak globalna superzvezda. Maestro se trenutno nahaja na trejem mestu lestvice ATP, po koncu turnirja v Wimbledonu, kjer je presenetljivo izpadel v drugem krogu, pa bo nazadoval na peto. Kariera 32-letnega veterana je očitno v zatonu, kar pa ne zmanjšuje priljubljenosti zmagovalca 17 turnirjev za grand slam.

Federer se ponaša z najbolj impresivnim portfoliom na svetu, ki vključuje milijonske pogodbe s podjetji Nike, Rolex, Wilson in Credit Suisse. Federer samo s sponzorskiomi pogodbami na leto zasluži več kot 40 milijonov evrov.

Švicar je konec leta 2012 podpisal petletno pogodbo s francoskim podjetjem Moët & Chandon, svoj prihodek pa je še dodatno oplemenitil s turnejo po Južni Ameriki, kjer je z nastopi na šestih ekshibicijskih obračunih zaslužil 11 milijonov evrov.

Federer je od leta 2005 do 2010 zaigral v 18 od 19 finalov turnrirjev za grand slam, v karieri pa je samo z denarnimi nagradami zaslužil več kot 77 milijonov evrov.

Seznam najvplivnejših športnikov (Forbes):

1. Roger Federer (tenis)
2. Tiger Woods (golf)
3. LeBron James (košarka)
4. David Beckham (nogomet)
5. Kobe Bryant (košarka)
6. Cristiano Ronaldo (nogomet)
7. Lionel Messi (nogomet)
8. Usain Bolt (atletika)
9. Drew Brees (ameriški nogomet)
10. Rafael Nadal (tenis)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.