Šport > Nogomet
22 ogledov

Forbes: Real preskočil Manchester United

cristiano ronaldo EPA
Po podatkih ameriške revije Forbes je Real Madrid najvrednejši nogometni klub na svetu. Aktualni španski prvak je prehitel tudi Manchester United, ki je v zadnjih letih kraljeval na vrhu seznama. Tretje mesto je zasedla Barcelona.

Real Madrid je v osmini finala Lige prvakov izločil Manchester United, galaktiki pa so rdeče vrage ugnali še na popolnoma drugačni fronti. Daleč izven nogometnih zelenic je revija Forbes objavila seznam najvrednejših nogometnih klubov na svetu. Na vrhu je Real Madrid, katerega vrednost znaša 2,5 milijarde evrov. Sledita mu Manchester United (2,4 milijarde) na drugem in Barcelona na tretjem mestu (2 milijardi).

Forbes še navaja, da je imel Real v sezoni 2011/2012 slabih 500 milijonov evrov prihodka, od tega pa 102 milijona dobička, kar ga uvršča na drugo mesto za Dallas Cowboys. Ekipa ameriške nogometne lige je zabeležila dobiček v višini 174 milijonov evrov.

Prihodek Reala se je v zadnjih treh leth povišal za 62%, skokovito rast pa gre pripisati zvezdniški zasebi belega baleta, na čelu katere je zagotovo Cristiano Ronaldo.

Rast beležijo tudi na Otoku, saj je Manchester United v zadnjih letih prav tako povečal svoje dohodke. Angleški klub je leta 2005 za 1,1 milijarde evrov kupil Malcolm Glazer, svoje pa je dodala še megalomanska pogodba z avtomobilsko znamko Chevrolet, katere vrednost znaša 429 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.