Šport > Nogomet
34 ogledov

Manchester United še vedno na vrhu

Giggs Rooney Manchester City Manchester United derbi Premier League Anglija liga EPA
Angleški prvoligaš Manchester United vztraja na vrhu Forbesovega seznama najvrednejših športnih ekip na svetu. Ponovno so za seboj pustili Real Madrid, od tretjega do petega mesta pa so se uvrstile tri ameriške ekipe.

Devetnajstkratne zmagovalce angleške lige je revija Forbes ocenila na 2,23 milijarde ameriških dolarjev, kar je 19 odstotkov več, kot je vreden Real Madrid. Čeprav je Manchester United moral lani premierligaški naslov prepustiti mestnemu tekmecu Cityju, pa to ni vplivalo na Forbesovo lestvico, saj se zmagovalci angleške lige sploh niso uvrstili med prvo petdeseterico. Na seznamu pa lahko najdemo vseh 32 ekip ameriške nogometne lige, medtem ko so se Dallas Cowboys, Washington Redskins, New England Patriots in New York Giants zavihteli med prvo deseterico.

Ferrari 15., Lakersi pa 30.

Edini ekipi med prvih deset, ki se ne udejstvujeta v nogometu oziroma ameriškem nogometu, sta New York Yankees in Los Angeles Dodgers. V kategoriji bencinskega športa se je najvišje zavihtel Ferrari, in sicer na 15. mesto. Najvišje uvrščeno moštvo iz lige NBA pa so Los Angeles Lakers, ki so se uvrstili na 30. mesto.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.