Šport > Nogomet
20 ogledov

Scholes ne more brez Manchester Uniteda

Paul Scholes Reuters
Manchester United je v svoje vrste ponovno sprejel veterana Paula Scholesa, ki je z rdečimi vragi podpisal enoletno pogodbo. Anglež se je pred letom dni odpravil v pokoj, vendar je nogometno igro tako pogrešal, da se je vrnil že januarja, sedaj pa se je odločil, da svoj čas pri Unitedu še nekoliko podaljša.

Sir Alex Ferguson je na začetku meseca razkril, da bo Scholes za eno leto podaljšal svojo nogometno pot na Old Traffordu. Sedemintridesetletnik se je za upokojitev odločil lanskega maja, vendar je odločitev že januarja 2012 preklical in se vrnil v vrste rdečih vragov. V sedemnajstih ligaških nastopih je za ekipo prispeval štiri gole, medtem ko je United v zadnjih tednih tekmovanja zapravil lepo vodstvo in na koncu zaradi razlike v golih naslov moral prepustiti Manchester Cityju.

Scholes, domači proizvod Manchester Uniteda, je v 697 nastopih za ekipo zabil 154 golov, kar ga na seznamu igralcev, ki so za klub nastopilil največkrat, uvršča na tretje mesto - za Ryanom Giggsom in Bobbyjem Charltonon.

Zaradi dobre forme, ki jo je kazal v zadnjih mesecih, se je porodila tudi ideja, da bi Scholes zasedel mesto v angleški reprezentanci, vendar selektor Roy Hodgson pravi, da se z igralcem o tem ni pogovarjal. Scholes je pred dvema letoma zavrnil vpoklic Fabia Capella za nastop na svetovnem prvenstvu, saj se je od mednarodnih dolžnosti poslovil leta 2004.

Na Old Traffordu ostaja tudi Ben Amos

Obetavni vratar Ben Amos je z Manchester Unitedom podpisal triletno pogodbo in se klubu zaobljubil do leta 2015. Svoj ligaški krst z ekipo je Amos doživel letošnjega januarja, ko so rdeči vragi z 2:0 premagali Stoke City. Dvaidvajsetletnik je bil že prej na posoji pri Peterborough Unitedu in Oldham Athleticu, podobna usoda pa ga verjetno čaka tudi v prihodnje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.