Šport > Nogomet
16 ogledov

Manchester United na borzo v New Yorku

manchester united EPA
Angleški nogometni klub Manchester United bo v kratkem del živahnega dogajanja na newyorški borzi. Lastnik kluba z rekordnim številom naslovov prvaka Malcolm Glazer želi s tem zbrati približno sto milijonov dolarjev (76 milijonov evrov), zaenkrat pa cena delnice in datum začetka trgovanja z njimi še nista znana.

V primeru, da bo povpraševanje dovolj veliko, si v klubu obetajo več od predvidenih sto milijonov dolarjev. Sprva je Manchester United po poročanju medijev želel vstopiti na borzo v Singapurju, saj ima v Aziji veliko navijačev. Zakaj se je odločil za New York, sicer ni znano, najbrž zato, ker je zdajšnji lastnik Američan – milijarder Malcolm Glazer. Slednji je Manchester United leta 2005 kupil za 790 milijonov funtov (940 milijonov evrov).

Manchester United je po lestvici ameriške revije Forbes najvrednejši nogometni klub na svetu, njegova vrednost je ocenjena na 2,2 milijarde dolarjev. Drugi je Real Madrid z 1,9 milijarde, tretja pa Barcelona z 1,3 milijarde dolarjev. Po pisanju revije Forbes naj bi bil Manchester United tudi najvrednejši športni klub na svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.