Šport
23 ogledov

Federer dobil prepoved za čevlje

roger federer EPA
Pravila veljajo za vse, tudi če si Roger Federer, so sporočili organizatorji turnirja v Wimbledonu, ki zahtevajo, da Švicar zamenja svoje športne copate.

Organizatorji teniškega turnirja v Wimbledonu so sedemkratnega zmagovalca Rogerja Federerja pozvali, naj zamenja svoje športne copate.

Švicarski maestro, ki v All England Clubu lovi rekordno osmo lovoriko, je v prvem krogu zlahka odpravil Romuna Victorja Hanescuja, med obračunom pa je nosil športne copate z oranžnim podplatom.

roger federer | Avtor: EPA EPA
Tradicija veleva, da morajo tenisači v Wimbledonu nositi bela oblačila, medtem ko so pravila glede obutve nekoliko manj stroga. Nike je novo Federerjevo obutev predstavil v ponedeljek in v izjavi za medije zapisal, da se je Švicar odločil za ''pogumno modno potezo''.

Športni copati bodo, kot kaže, dobili le 69 minut televizijskega časa, kolikor jih je Federer potreboval za zmago s 6:3, 6:2, 6:0. Dobra ura pa je bila več kot dovolj, da je Nike razprodal celotno omejeno zalogo športnih copatov za 140 dolarjev na par.

Federer naj bi za drugi obračun, kjer se bo pomeril z Ukrajincem Sergijem Stakhovskim, nosil drugačne copate.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.