"Lakers imajo najboljšo ekipo"

Foto: Žurnal24 Lani so si v finalu nasproti stali Los Angeles Lakers in Boston Celtics. (Foto:
"Brez dvoma imajo najboljšo ekipo Lakers. Če bodo ostali zdravi, ne vidim razloga, da ne bi spet zmagali," meni Jerry West. Ta torek bodo odigrane prve tri tekme nove sezone. In kdo je vaš favorit?
Oglej si celoten članek
Žurnal24 napoveduje ... kakšne so možnosti posamezne ekipe. Poiščite "svoje" ekipe v člankih, ki smo jih napisali po divizijah:
- severozahodna
- pacifiška
- jugozahodna
- jugovzhodna
- centralna
- atlantska

V noči na sredo se s tekmo med Boston Celtics in Miami Heati začenja nova sezona lige NBA. V središču pozornosti je LeBron James in njegovo novo moštvo Heati, ampak ali so res glavni favoriti za osvojitev šampionskega prstana? "Brez dvoma imajo najboljšo ekipo Lakers. Če bodo ostali zdravi, ne vidim razloga, da ne bi spet zmagali," odgovarja član Hiše slavnih in legenda Lakersov, Jerry West. Enakega mnenja je nekdanji trener Jack Ramsay (pred 33 leti je do naslova popeljal Portland Trail Blazers): "Lakers imajo širino, izkušnje in pravega vodjo – Kobeja Bryanta. So branilci naslova. Če bo Andrew Bynum popolnoma okreval, bodo zelo, zelo dobra ekipa," pove danes strokovni komentator na ESPN-u. "Mislim, da bodo osvojili prstan." Los Angeles Lakers sezono ta torek odpirajo s tekmo proti Houston Rockets in povratniku po poškodbi Yau Mingu. Ne Rockets, temveč Oklahoma City Thunder naj bi bili njihovi največji izzivalci v zahodni konferenci. Kevin Durant in soigralci se lahko spogledujejo s finalom konference. Posebne pozornosti bodo na zahodu deležni še: Carmelo Anthony (do kdaj bo član Denver Nuggetsov?), Greg Oden (če bo končno zdrav, bodo Blazers nevaren tekmec) in Blake Griffin (lahko "novinec" prerodi franšizo, ki je vajena porazov in ne zmag?).

Lani pet, letos bodo v ligi NBA igrali le trije Slovenci. Beno Udrih (Sacramento Kings) in Goran Dragić (Phoenix Suns) bosta imela pomembno vlogo, Saša Vujačić (Los Angeles Lakers) bo čakal na drobtinice.

In zakaj vendarle ne bi uspelo Heatom? Tako kot je nekaj let nazaj Boston Celticsom, ko sta se Paulu Pierceu pridružila Ray Allen in Kevin Garnett. Ramsay pravi, da je treba počakati, da pokažejo, če se bodo res ujeli. "Kdo bo vodil napad? Kako si bosta vlogo razdelila Wade in James? Kakšno taktiko bodo imeli in kako si bosta razdelila mete?" se sprašuje Ramsay, češ da sta si preveč podobna igralca. "Poleg tega Boston in Orlando Magici ne bodo kar pustili, da se Heati sprehodijo čez konferenco. To bo huda bitka." Na Magice, kljub temu da so zmagali vse tekme predsezone, v napovedih favoritov marsikdo pozablja, ne pa tudi veteransko ekipo Celticsov. Shaquille in Jermaine O`Neal bosta dobra zamenjava za Rasheeda Wallacea in poškodovanega Kendricka Perkinsa. Potihoma se s prstanom spogledujejo Chicago Bulls, na presenečenje (vsaj za uvrstitev v končnico) pa računajo Minnesota Timbervolwes. Med posamezniki bomo na Vzhodu spremljali: Johna Walla (prvi izbor bo igral skupaj z egom Gilberta Arenasa) in Amareja Stoudemireja (za zdaj bo osamljena gonilna sila New York Knicksov).

Ekipe čaka 82 tekem rednega dela. Vsako jutro boste lahko rezultate in najboljše strelce prebrali na zurnal24.si in seveda najzanimivejše zgodbe večera. V morju tekem najtežje pričakujemo naslednje:
26. 10. - uvodne v sezono: Celtics – Heat, Trail Blazers – Suns, Lakers – Rockets
11. 11. - Heat – Celtics
2. 12. - LeBron se vrača v Cleveland
15. 12. - LeBron gosti Cavaliers
25. 12. - božični dvoboj Heatov in prvakov
30. 1. 2011 - ponovitev lanskega finala (Lakers – Celtics)
10. 2. - Lakers gredo v Boston
13. 2. - Miami gre v Boston
16. 2. - Chris Bosh se vrača v Toronto
20. 2. - All-Star tekma v Los Angelesu
4. in 5. 3. - Nets in Raptors v O2 Areni v Londonu
10. 3. - Lakers prihajajo v Miami
16. 4. - začetek končnice
31. 5. - začetek finala

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.