Lakersom postaja vroče, slovenski derbi Udrihu

Foto: EPA
Foto: EPA
V noči na petek je bil v ligi NBA na sporedu slovenski derbi. Pomerili sta se ekipi Milwaukee Bucks (Beno Udrih) in Phoenix Suns (Goran Dragić), z 98:94 pa so zmagali gostje iz Milwaukeeja. Udrih je k zmagi prispeval pet skokov in šest podaj, Goran Dragić pa je za Phoenix v 29 minutah dosegel 10 točk, štiri podaje in skok. Heat premagali Lakers.
Oglej si celoten članek

Milwaukee je sinoči končno po 26 letih prekinil sušo v Phoenixu. Moštvo je namreč doslej na gostovanjih pri soncih izgubilo zadnjih 24 tekem. Milwaukeeju je preko Mika Dunleavyja s trojko slabo minuto pred koncem uspel delni izid 10:0, s čimer so uspeli pobegniti soncem na zadostno prednost, da so iztržili zmago.

Monta Ellis je dosegel 24 točk, Larry Sanders je dodal rekord kariere z 19 točkami, Dunleavy in Brandon Jennings pa sta jih za Buckse dodala po 16. Milwaukee je v Phoenixu nazadnje zmagal 21. februarja 1987. V dresu sonc je bil z 20 točkami najboljši Shannon Brown, Luis Scola jih je dodal 16. Phoenix je na domačem igrišču izgubil štiri tekme zapored, kar se jim je zgodilo prvič po letu 2000.

V Los Angelesu je znova blestel LeBron James, ki je zbral kar 39 točk. Dwyane Wade, ki je v četrtek praznoval svoj 31. rojstni dan, je dodal 27 točk, pet podaj in štiri skoke. V dresu Los Angelesa je Kobe Bryant prispeval 22 točk, a ob tem slabo metal iz igre (8-25). Zgrešil je kar 14 od prvih 17 metov. Metta World Peace je dodal 16 točk, Dwight Howard pa z dvojnim dvojčkom 13 točk in 16 ujetih žog.

Detroit Pistons so morali v Londonu s 87:102 priznati premoč New York Knicks, Minnesota Timberwolves pa je s 77:90 klonila proti ekipi Los Angeles Clippers.

Liga NBA, rezultati:

Phoenix Suns : Milwaukee Bucks 94:98
Dragić (Phoenix) 10 točk, 4 podaje in 1 skok v 29 minutah, Udrih (Milwaukee) 5 sk. in 6 pod. v 20 min.

Detroit Pistons : New York Knicks 87:102 (v Londonu)
Minnesota Timberwolves : Los Angeles Clippers 77:90
Los Angeles Lakers : Miami Heat 87:102

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.