Lakovič do visoke zmage

Foto: Žurnal24 Jaka Lakovič tokrat 16 točk za novo zmago Barcelone.
V sredo zvečer so na prvič srečanjih 7. kola košarkarske Evrolige na parket stopili štirje slovenski košarkarji. S 16. točkami je Jaka Lakovič pomembno prispeval k peti zmagi Barcelone.
Oglej si celoten članek
 

Slovenci v Evroligi

CSKA : Virtus 79:53
(Smodiš ni igral)
Chorale : Lottomatica 104:85
(Lorbek 10 točk)
Partizan : Fenerbahce 72:76
(Vidmar 2 točki, Preldžić 3 točke)
Barcelona : Brose 80:58
(Lakovič 12 točk)

Barcelona je v sklopu skupine C košarkarske Evrolige v sredo zvečer visoko z 80:58 premagala Brose Baskets. Pomemben delež k zmagi gostiteljev iz Katalonije je prispeval slovenski košarkar Jaka Lakovič, ki je v 26. minutah na parketu v statistiko vnesel 12 točk in pet skokov, poleg tega pa je eno žogo gostom tudi ukradel. S 17. točkami je bil prvi strelec Barcelone, ki je zmagala petič v sezoni, Jordi Trias.

Lottomatica iz Rima je morala s 85:104 priznati premoč ekipi Chorale Roanne. Za slednje je to druga zmaga na sedmih srečanjih. Kar pet igralcev je dosegle več kot 20 točk, prvi strelec ekipe je bil z 28. točkami Brion Rush. Erazem Lorbek je za moštvo iz Rima v 17 minutah prispeval deset točk, dva skoka in ukradeno žogo. Italijanski košarkar slovenskih korenin Gregor Fučka je za Lottomatico na parketu prebil dve minuti več kot Lorbek in v tem času dosegel deset točk, tri skoke, dve podaji in ukradeno žogo. Fenerbahce Ülker je v gosteh s 76:72 ugnal Partizana, za Turke je Gašper Vidmar v devetih minutah zbral dve točki in skok, Emir Preldžić pa v 16 minutah tri točke in prav toliko skokov.

Matjaž Smodiš v skupini A za moskovski CSKA, ki je visoko z 79:53 premagal Virtus VidiVici iz Bologne, ni igral. Za šesto zmago Moskovčanov je bil najzaslužnejši David Andersen s 23. točkami in osmimi skoki., še pet igralcev pa je doseglo dvomestno število točk.

Košarkarji Uniona Olimpije
bodo danes nastopili proti poljskemu Prokom Treflu iz Sopota. V dresu Žalgirisa, ki bo igral proti Tau Ceramici, bo nastopil Goran Jurak, Sani Bečirovič pa bo s še neporaženim Panathinaikosom gostil Real Madrid.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.