Šport > Košarka
6 ogledov

Lakovič do visoke zmage

Jaka Lakovič tokrat 16 točk za novo zmago Barcelone. Žurnal24 main
V sredo zvečer so na prvič srečanjih 7. kola košarkarske Evrolige na parket stopili štirje slovenski košarkarji. S 16. točkami je Jaka Lakovič pomembno prispeval k peti zmagi Barcelone.
 

Slovenci v Evroligi

CSKA : Virtus 79:53
(Smodiš ni igral)
Chorale : Lottomatica 104:85
(Lorbek 10 točk)
Partizan : Fenerbahce 72:76
(Vidmar 2 točki, Preldžić 3 točke)
Barcelona : Brose 80:58
(Lakovič 12 točk)

Barcelona je v sklopu skupine C košarkarske Evrolige v sredo zvečer visoko z 80:58 premagala Brose Baskets. Pomemben delež k zmagi gostiteljev iz Katalonije je prispeval slovenski košarkar Jaka Lakovič, ki je v 26. minutah na parketu v statistiko vnesel 12 točk in pet skokov, poleg tega pa je eno žogo gostom tudi ukradel. S 17. točkami je bil prvi strelec Barcelone, ki je zmagala petič v sezoni, Jordi Trias.

Lottomatica iz Rima je morala s 85:104 priznati premoč ekipi Chorale Roanne. Za slednje je to druga zmaga na sedmih srečanjih. Kar pet igralcev je dosegle več kot 20 točk, prvi strelec ekipe je bil z 28. točkami Brion Rush. Erazem Lorbek je za moštvo iz Rima v 17 minutah prispeval deset točk, dva skoka in ukradeno žogo. Italijanski košarkar slovenskih korenin Gregor Fučka je za Lottomatico na parketu prebil dve minuti več kot Lorbek in v tem času dosegel deset točk, tri skoke, dve podaji in ukradeno žogo. Fenerbahce Ülker je v gosteh s 76:72 ugnal Partizana, za Turke je Gašper Vidmar v devetih minutah zbral dve točki in skok, Emir Preldžić pa v 16 minutah tri točke in prav toliko skokov.

Matjaž Smodiš v skupini A za moskovski CSKA, ki je visoko z 79:53 premagal Virtus VidiVici iz Bologne, ni igral. Za šesto zmago Moskovčanov je bil najzaslužnejši David Andersen s 23. točkami in osmimi skoki., še pet igralcev pa je doseglo dvomestno število točk.

Košarkarji Uniona Olimpije
bodo danes nastopili proti poljskemu Prokom Treflu iz Sopota. V dresu Žalgirisa, ki bo igral proti Tau Ceramici, bo nastopil Goran Jurak, Sani Bečirovič pa bo s še neporaženim Panathinaikosom gostil Real Madrid.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.