Lakovič skočil v polfinale

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Nadaljujejo se kvalifikacije za Evroligo v Vilni in Charleloiju. Jaka Lakovič se je z Galatasarayem uvrstil v polfinale, kjer ga čaka Asvel.
Oglej si celoten članek

Slovence je v petkovem sporedu evroligaških kvalifikacij najbolj zanimal rezultat zvezdniškega Galatasaraya, katerega igro organizira Jaka Lakovič. Turki, ki se merijo v kvalifikacijski skupini A v Vilni, so premagali grški Paok s 77:64. Slovenski kapetan je začel v prvi peterki, igral 15 minut in dosegel dve točki s prostih metov, ob tem je zgrešil dva meta za tri, imel pa je tudi po eno ukradeno žogo in izgubljeno žogo. Galatasaray se bo v sobotnem polfinalu pomeril z Asvelom, ki je bil boljši od Gravelinesa. V drugem polfinalnem paru bo prav tako zanimivo: Aleksandar Džikić bo skušal z Lietuvos Rytasom preskočiti zagrebško Cibono. Finale bo v nedeljo, v Evroligo potuje le zmagovalec.

V kvalifikacijski skupini B, ki so jo priredili v Charleloiju, je Himki premagal Turow, Nymburk pa Banvit. Omenjeni moštvi bosta tvorili en sobotni polfinalni par, drugega pa Alba in Spirou Basket. Tudi iz te skupine napreduje le zmagovalec finala, predvidoma v Olimpijino evroligaško skupino.

Skupina A, Vilna:
Paok : Galatasaray 64:77
Goree 17, 6 sk., Dikoudis 10, 8 sk.; Lucas 21, Andrić 15, Lakovič 2, 1 ukr. Ž., 1 izg. ž.

Asvel : Gravelines 80:72
Goss 25, 5 pod., Tillie 17; Albicy in Johnson po 13, 6 sk.



Skupina B, Charleloi:
Himki : Turow 74:67
Lončar 16, 5 sk., Quinn 15, 5 sk.; Jackson 20, Wysocki 14, 6 sk.

Nymburk : Banvit 69:57
Wilson 19, 11 sk., Simmons 19, 7 sk.; Davis 15, Bajramović 10, 6 sk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.