Šport > Košarka
21 ogledov

Lakovič skočil v polfinale

Jaka Lakovič Lakovic Boštjan Tacol
Nadaljujejo se kvalifikacije za Evroligo v Vilni in Charleloiju. Jaka Lakovič se je z Galatasarayem uvrstil v polfinale, kjer ga čaka Asvel.

Slovence je v petkovem sporedu evroligaških kvalifikacij najbolj zanimal rezultat zvezdniškega Galatasaraya, katerega igro organizira Jaka Lakovič. Turki, ki se merijo v kvalifikacijski skupini A v Vilni, so premagali grški Paok s 77:64. Slovenski kapetan je začel v prvi peterki, igral 15 minut in dosegel dve točki s prostih metov, ob tem je zgrešil dva meta za tri, imel pa je tudi po eno ukradeno žogo in izgubljeno žogo. Galatasaray se bo v sobotnem polfinalu pomeril z Asvelom, ki je bil boljši od Gravelinesa. V drugem polfinalnem paru bo prav tako zanimivo: Aleksandar Džikić bo skušal z Lietuvos Rytasom preskočiti zagrebško Cibono. Finale bo v nedeljo, v Evroligo potuje le zmagovalec.

V kvalifikacijski skupini B, ki so jo priredili v Charleloiju, je Himki premagal Turow, Nymburk pa Banvit. Omenjeni moštvi bosta tvorili en sobotni polfinalni par, drugega pa Alba in Spirou Basket. Tudi iz te skupine napreduje le zmagovalec finala, predvidoma v Olimpijino evroligaško skupino.

Skupina A, Vilna:
Paok : Galatasaray 64:77
Goree 17, 6 sk., Dikoudis 10, 8 sk.; Lucas 21, Andrić 15, Lakovič 2, 1 ukr. Ž., 1 izg. ž.

Asvel : Gravelines 80:72
Goss 25, 5 pod., Tillie 17; Albicy in Johnson po 13, 6 sk.



Skupina B, Charleloi:
Himki : Turow 74:67
Lončar 16, 5 sk., Quinn 15, 5 sk.; Jackson 20, Wysocki 14, 6 sk.

Nymburk : Banvit 69:57
Wilson 19, 11 sk., Simmons 19, 7 sk.; Davis 15, Bajramović 10, 6 sk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.