Šport > Košarka
43 ogledov

Murić: "Program dela res dober"

Dino Murič Green Thompson Union Olimpija Aleš Fevžer/Union Olimpija
Po odmevih s treningov Uniona Olimpije je Dino Murić med najmarljivejšimi. Trener Sašo Filipovski ga želi (še bolj) usposobiti za položaj nizkega krila. "Zadovoljen sem, da sem se vrnil po poškodbi. Stopnjeval sem telesno pripravljenost, koleno je v dobrem stanju," pravi starejši Murić.

Pisal se je 17. februar, ko je Union Olimpija igrala domačo evroligaško tekmo z Maccabijem. Ne le poraz, Ljubljančane je zadela tudi resna poškodba kolena krilnega košarkarja Dina Murića, ki se je ravno v tistem času začel vzpenjati v formi. Ljubljančan je premor izrabil za sklep rehabilitacije in dočakal priprave prepoln elana. Ta je bil kmalu viden tudi na parketu. Trener Sašo Filipovski je dejal, da Murić in Jaka Blažič celo orjeta parket, tako zavzeta sta.

"Mladi veliko delamo. Mora biti tako, veliko je še prostora za napredek. Treningi so mi všeč, precej se posvečamo tudi individualni tehniki," pogovor za zurnal24.si začne starejši od bratov Murić: "Na začetku sezone je bilo več mladih igralcev na treningih zaradi odsotnosti reprezentantov in ker Američani še niso prišli. Tedaj smo več delali na individualni tehniki in kondiciji. Ko so se omenjeni začeli priključevati, smo se bolj lotili taktike: uigravanja ekipe, akcij. Ampak ko se trening konča, so na voljo pomočniki trenerja, da vsak od nas vadi tisto, kar potrebuje. Nekateri mečejo na koš, drugi delajo za izboljšanje tehnike, tretji se raztezajo ... Program dela je res dober in tako lahko pridemo daleč."

Po dolgem igralskem postanku ni težko izpostaviti, da je 21-letnik presrečen že, ker se je sploh vrnil na parket: "Zadovoljen sem, da sem se vrnil po poškodbi. Stopnjeval sem telesno pripravljenost, koleno je v dobrem stanju. Počasi znova dobivam občutek za igro. Upam, da bom do tekem pravi."

Družina Murić ima v zadnjih dveh letih vsako poletje (vsaj) enega otroka v članski reprezentanci. Memi Bečirović je lani poklical Dina, ki je odpadel na zadnjem situ pred SP. Kosa priprav se je udeležil tudi pod Božidarjem Maljkovićem. Sila pomembno vlogo na minulem EP pa je imel leto mlajši Edo. "Napravil je velik korak, sprva v klubu, nato v mladi reprezentanci in še pri članih. Podobno poletje sem imel jaz lani. Edo je bil prost le dva dni. Je profesionalec, mora se prilagoditi in še napredovati," je na brata ponosen Dino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.