Šport > Košarka
12 ogledov

Komu prva lovorika v sezoni?

goran jagodnik Saša Despot
V torek ob 20. uri v Rogaški Slatini se bosta Union Olimpija in Krka v tekmi za superpokal pomerili za prvo letošnjo lovoriko.

S tekmo košarkarskega superpokala med Krko in Union Olimpijo se bo začelo košarkarsko državno prvenstvo. Olimpija bo v torek ob 20. uri v Rogaški Slatini lovila svojo sedmo tovrstno lovoriko, Krka pa bo poskušala ubraniti lanskoletni naslov in v svoje vitrine spraviti drugi pokal na tem tekmovanju.

Superpokal Slovenije bosta organizirala KZS in KK Rogaška Crystal, ki bo kot soorganizator zaradi uvrstitve iz 2. SKL v Ligo Telemach, kar je tradicija na tem tekmovanju. Krka bo v superpokalu nastopila kot državni prvak, Union Olimpija pa kot branilec naslova prvaka pokala Spar. Pred tekmo se bosta pomerila še Rogaška Crystal in Terme Olimia, ki bosta odigrala prvo tekmo 3. kola pokala Spar. Na novinarski konferenci so cilje pred uvodno tekmo predstavili v obeh taborih, s pripravami sta obe ekipi zadovoljni, rezultate pa bo pokazal čas in tekme.

"To je lepa priložnost, da navijačem in ljubiteljem pokažemo dva nova kluba, kajti obe moštvi imata novi igralski zasedbi z novim trenerskim vodstvom. Ekipa ni slaba," je pred tekmo povedal Nenad Trajković, novi trener Krke, ki je na trenerskem stolčku zamenjal Aleksandra Džikića. S trenerskim kolegom se je strinjal tudi Sašo Filipovski, ki bo v letošnji sezoni vodil košarkarje Olimpije: "Naj bo to lepa športna prireditev. Gledalci bodo lahko videli novo Union Olimpijo, Krka je sestavila močno ekipo in verjamem, da bo dobra tekmica."

Moštvu iz Novega mesta bo pomagal tudi Jaka Klobučar, ki z ekipo trenira že nekaj časa, v četrtek pa ga bodo še uradno registrirali. Igral bo lahko na vseh tekmovanjih, član Krke pa bo, dokler ne najde novega kluba. "Zadovoljen sem z ekipo, poskušali smo nadomestiti igralce, ki so odšli. Priprave mislim, da so bile uspešne. Trenirali smo močno, ni bilo nekih poškodb. Veselimo se tekme, radi bi videli, kakšno je razmerje moči med nami in Olimpijo. Upam, da pokal ostane v Novem mestu," je povedal kapetan Krke Jure Balažič in dodal, da je pred njimi še tekma lige ABA z Maccabijem, ki je za ekipo prednost.

"Vsaka tekma s Krko je že nekaj časa kot nek praznik za slovensko košarko. Verjame, da bo tudi ta tekma dovolj zanimiva za gledalce. Želimo si lovorike, verjetno tudi Krka. Je dobra tekma za uvod, v torek pa bomo videli, kaj bo to prineslo," je dejal kapetan ljubljanske ekipe Goran Jagodnik, ki se je zmajem zaradi reprezentančnih obveznosti priključil pred tednom dni. Kljub privajanju na nov sistem igre in spoznavanju igralcev pa je veteran v vrsti Ljubljančanov prepričan, da ne bodo imeli večjih težav na igrišču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.