Šport > Košarka
23 ogledov

Markota: "Lani o dolgovih, letos o Top 16"

Damir Markota in Vladimer Boisa
1/16
Boštjan Tacol
Union Olimpija je v Stožicah pripravila medijski dan. Poklikajte po galeriji zmajev v novih dresih, poklanjamo pa vam tudi pogled Damirja Markote pred začetkom sezone.

"V Evroligi imamo težko skupino. Če nas ne bo igralo šest, sedem, ampak 12, če bodo za nami polne Stožice, verjamem, da bomo znova nastopali v Top 16 Evrolige," je prepričan Damir Markota, eden od petih Olimpijinih staroselcev iz lanske sezone.

Po reprezentančnih dejavnostih se je hrvaški krilni center znova osredotočil na klubsko delovanje. "Tukaj sem 10, 14 dni, prvi vtis je odličen. Imamo nove, mlade, pozitivne igralce. Igrajo srčno. Trener je odličen, v kratkem času je uredil moštvo. Delo je prijetno in veselim se začetka sezone," je z optimizmom prežet pogled v prihodnost Markote: "Letos je drugače kot lani, ko se je na začetku sezone govorilo le o finančni krizi Olimpije. Zdaj se govori le o Top 16. Novinarji naredite svoje – tudi vi vplivate na ozračje v klubu."

union olimpija filipovski | Avtor: Saša Despot Saša Despot
"Pred igralce postavljam visoke cilje, ki takšni morajo biti. Po drugi strani imam podporo v vodstvu kluba, triletni mandat, zato ne bo nič hudega, če ne bodo doseženi. V zadnjih sedmih letih so se igralci in trenerji vseskozi menjavali. Enkrat je Olimpiji uspelo priti v Top 16. Želje so bile, da dobim mir, sestavljam ekipo iz leta v leto in da naj bi bila tretja sezona najboljša. Okostje ekipe naj bi se gradilo, dopolnjevalo, igralce naj bi se spremljalo že med sezono, da bi z njimi takoj po koncu sezone že lahko podpisali. Po drugi strani pa bi se z igralci, ki bi zadovoljili naše kriterije, lahko pogovarjali že za naprej," je dejal trener Sašo Filipovski, ki ima v Evroligi seveda v mislih preboj med Top 16, v močni ligi NLB pa se bo klub boril za zaključni turnir lige: "A da me ne boste držali za besedo. Če ne bomo dosegli visokih ciljev, to ne pomeni, da bom odstopal ali da se bo treslo ne vem kaj. Imam podporo klubske uprave, mir in počasi lahko delam tri leta."



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.