Šport > Košarka
42 ogledov

Špan odhaja. Prihaja mladi Poljak?

Jan Span Žurnal24 main
V košarkarskem klubu Union Olimpija so se branilcu Janu Španu te dni zahvalili za sodelovanje, na obzorju pa je po neuradnih informacijah nova okrepitev - mladi Poljak Mateusz Ponitka.

"Olimpija se je sporazumno razšla z organizatorjem igre Janom Španom, ki je v pretekli sezoni bil član prve ekipe. Igralec, ki se je Unionu Olimpiji pridružil v sezoni 2009/2010, bo svojo košarkarsko pot nadaljeval v slovenskem prvoligašu Mariboru. Janu se zahvaljujemo za korektnost in mu želimo veliko uspeha v nadaljnji športni karieri," so zapisali pri slovenskem evroligašu.

Prihaja mladi Poljak?

Po pisanju portala Kosarka.si pa naj bi te dni v Olimpiji na preizkušnji preživel mladi Poljak Mateusz Ponitka. Ta naj bi zadovoljil strokovni štab zmajčkov. Tako se mu obeta večletna pogodba z ljubljanskim klubom. V klub smo že poklicali, da bi preverili govorice, a se nam za zdaj še niso oglasili.

Gre za 195 centimetrov visokega branilca, ki bo v ponedeljek praznoval svoj 18. rojstni dan. Ponitka igra za novopečenega poljskega prvoligaša AZS Politcehnika Warszawska – na 34 tekmah je lani v drugi ligi povprečno dajal 12 točk na dvoboj. "Ponitkove možnosti so ali odhod v NCAA ali podpis pogodbe z veliko ekipo v Evropi," so aprila zapisali pri Draftexpress.com, potem ko je Poljak navduševal na kampu Nike Hoops Summit.

Komentarjev 1
  • gasy 00:11 27.avgust 2011.

    bolj ko primerjam klube v Sloveniji oz Olimpijo in Krko se sprašujem kje je tista stara Olimpija ki je v svet spravljala MLADE SLOVENSKE košarkarje???Letos so ostali samo trije ali 4 Slovenci v klubu, pri Krki 9-10 se mi ...prikaži več zdi, zakaj pri Olimpiji kupujejo čedalje bolj tujce na Slovencih pa se ne dela popolnoma nič.Tako da me prov zanima kdaj bodo pri Olimpiji začeli ekipo gradit na mladih Slovencih, in tako spet pognali klub tam kjer je biu pred par 10 leti nazaj???