Šport > Košarka
17 ogledov

Blažič za tri leta k Unionu Olimpiji

Slovenija, reprezentanca, Zoran Dragić, Jaka Blažič KZS/www.alesfevzer.com
Union Olimpija se je okrepila z 21-letnim branilcem, ki lahko igra tudi na poziciji krila Jako Blažičem. 196 centimetrov visoki košarkar je z Ljubljančani podpisal triletno pogodbo.

Union Olimpija je močnejša še za mladega branilca strelca, ki lahko igra tudi na položaju krila. Triletno pogodbo je s klubom podpisal Jaka Blažič, ki je v prejšnji sezoni nastopal za ljubljanski Geoplin Slovan.

V sezoni 2010/2011 je bil eden od nosilcev igre Geoplina Slovana, v Ligi Telemach  je v povprečju dosegal 9,7 točke, 3,2 skoka in 1,1 podajoe na tekmo. V svoji dosedanji karieri je bil član U20-reprezentance Slovenije, letos pa ga je selektor članske reprezentance vpoklical tudi na priprave za Eurobasket 2011.

Na Jesenicah rojeni košarkar je svojo športno pot začel v Radovljici, se nato preselil v kranjski Triglav, kjer je ostal vse do konca sezone 2008/2009. Sledila je selitev v ljubljanski Geoplin Slovan, kjer je ostal vse do konca sezone 2010/2011.

Pašalić okrepitev Heliosa
Vodstvo slovenskega košarkarskega kluba Helios je v svoje vrste pripeljal hrvaškega igralca Draga Pašalića. Sedemindvajsetletni, 208 centimetrov visoki center je minulo sezono začel v zagrebški Ciboni, končal pa v ukrajinskem Azovmašu, s katerim je nastopal tudi v evropskem pokalu.

Hrvat, ki je z Domžalčani podpisal enoletno pogodbo, je pred tem zastopal tudi barve klubov Split, Xacobeo Blu:sens (Španija), Bizkaia Bilbao Basket (Španija) in Paok (Grčija).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.