Šport > Košarka
16 ogledov

Markota ostaja med zmaji

Damir Markota Žurnal24 main
Ekipa Union Olimpije pred naslednjo sezono dobiva vse bolj jasno podobo. V soboto je pogodbo za eno leto podaljšal hrvaški krilni center Damir Markota, ki se že veseli novih izzivov.

Damir Markota je bil v prejšnji sezoni eden od najboljših igralcev Union Olimpije. V Evroligi se je izkazal s povprečjem 8,5 točke in 4,5 skoka na tekmo. Krilni center, ki je tudi v ožjem izboru hrvaškega selektorja Josipa Vrankovića za nastop na evropskem prvenstvu v Litvi, je z zmaji pogodbo podaljšal še za eno sezono. "Vesel sem, da bom kariero nadaljeval v Ljubljani, kjer smo lani pisali pravo košarkarsko pravljico, ki jo bo letos težko ponoviti. Imamo težko in atraktivno evroligaško skupino, liga NLB je še močnejša kot lani. Lepo je igrati za klub, kot je Union Olimpija, v fantastični dvorani pred tako številnimi gledalci. Imel sem nekaj ponudb, a sem se zaradi dobre izkušnje iz lanske sezone, bližine doma ter dobre ekipe, ki jo klub gradi, odločil za Ljubljano," je ob podaljšanju pogodbe dejal Markota, ki bo v prihodnjih dneh v Stožicah s hrvaško reprezentanco nastopil na Adecco pokalu EX-YU 2011, na katerem nastopajo reprezentance nekdanje skupne države.

Markota je kariero začel v zagrebški Ciboni, bil tudi član ekipe lige NBA Milwaukee Bucks, nato je odšel v ruski St. Peterburg, se vrnil v Zagreb, nato eno sezono preživel pri španskem Bilbau, lani pa je prišel v Ljubljano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.