Šport > Košarka
17 ogledov

Cibona in Džile korak bližje eliti

marin rozić cibona EPA
V Evroligi sta na voljo še dve mesti, zanj pa se je na dveh kvalifikacijskih turnirjih pred četrtkom potegovalo 16 ekip. Korak bližje do nastopa v elitnem razredu evropske košarke so prišli igralci Cibone, zmagal pa je tudi nekdanji trener Krke Aleksandar Džikić.

Zagrebški volkovi so na prvi tekmi v Vilni premagali francoskega predstavnika Cholet (77:70). Pri Ciboni je bil najboljši Američan Antwain La'mar Barbour, ki je v svojo statistiko vpisal 16 točk in po tri skoke ter podaje. Mejo desetih doseženih točk so pri zmagovalcih presegli še Demonte Harper (13), Damjan Rudež (11) in Brian Chase (10).

V večerni tekmi je domači Lietuvos Rytas zaigral proti podgoriški Budućnosti. Ob polčasu je četa Aleksandra Džikića, nekdanjega trenerja Uniona Olimpije in v minuli sezoni tudi Krke, vodila le s 40:32, v zadnji četrtini pa so Litovci dotolkli Črnogorce. Ob visoki zmagi s 83:64 je 17 točk dosegel Renaldas Seibutis. Zmagovalca obeh dvobojev se bosta srečala v soboto.

V kvalifikacijski skupini A se bosta v petek pomerila še grški PAOK in turški Galatasaray, za slednjega bo zaigral tudi kapetan slovenske reprezentance Jaka Lakovič ter francoska predstavnika Gravelines in Asvel. Za Asvel bi lahko v nadaljevanju sezone, do konca lockouta v ligi NBA, zaigral tudi sloviti Tony Parker. Ta je pripravljen sam plačati zavarovanje svoje pogodbe v ligi NBA in s tem prestopiti v francoski klub.

V kvalifikacijski skupini B, kjer naj bi se zmagovalec v evroligaški skupini D pomeril tudi z Olimpijo, se je med najboljše štiri že prebila berlinska Alba. Ta je z 82:60 nadigrala latvijsko moštvo VEF Riga. V Charleroiju sta moči merila še Belgacom Spirou in ukrajinski BC Donetsk, v povsem izenačenem dvoboju pa so se zmage veselili Belgijci (61:59). Pri zmagovalcih se je najbolj izkazal nekdanji košarkar Olimpije Čeh Jiri Welsch.

V petek bodo zaigrali ruski Himki, ki velja za favorita te skupine, in poljski PGE Turow ter češki Nymburk in turški Banvit.

 

Kvalifikacije, skupina A

Cibona : Cholet                              77:70
Barbour 16, Harper 13; Battle 23, Causeur 14

Lietuvos Rytas : Budućnost              83:64
Seibutis 17, Rice 16; Vučević 18, Ivanović 14

 

Kvalifikacije, skupina B

Alba Berlin : VEF Riga                    82:60
Staiger 15, Wood 13; Janicenoks 12, Valters 10

Belgacom Spirou : BC Donetsk       61:59
Welsch 13, Hamilton 10; Lee 13, Radenović 11

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.