Šport > Košarka
13 ogledov

Evroliga povabila tudi Cibono

final 4 liga NLB polfinale Union Olimpija Cibona Žurnal24 main
Teden dni pred zborom skupščine Evrolige je vodstvo Evrolige objavilo kandidate za povabila v tekmovanje. Povabilo v kvalifikacije je prejela tudi zagrebška Cibona.

Če na skupščini Evrolige ne bo prišlo do večjih presenečenj, je že sedaj jasno, da si je "wild card" oziroma direktno povabilo v skupinski del Evrolige za mizo priboril AJ Milano. Povabilo se je sprostilo zaradi slabe uvrstitve Lottomatice Rome v italijanskem prvenstvu. V kvalifikacijah za vstop v Evroligo so si povabila po mnenju vodilnih zaslužile še zagrebška Cibona, Donjeck iz Ukrajine, poljski Turow Zgorzelec, ALBA Berlin in francoski ASVEL, ki se bodo s preostalimi udeleženci kvalifikacij borili za dve vstopnici za glavni del Evrolige.

Nastop v skupinskem delu Evrolige so si poleg Uniona Olimpije zagotovili še Caja Laboral, CSKA Moskva, Efes Pilsen, Fenerbache Ülker, Maccabi, Montepaschi Siena, Olympiacos, Panathinaikos, Real Madrid, Barcelona, Unicaja, Žalgiris, Nancy, Partizan, Zagreb, Asseco Prokom Gdynia, Brose Basket, Bizkaia Bilbao Basket in Bennet Cantu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.