Lakovič spet prvi strelec

Foto: Žurnal24 Lakovic_main
Na prvih tekmah košarkarske Evrolige v novem letu sta za razliko od Uniona Olimpije, ki je v Moskvi pri CSKA klonila s 57:74, zmagi s svojimi moštvi dosegla Jaka Lakovič in Sani Bečirovič.
Oglej si celoten članek
Jaka Lakovič je z Barcelono v skupini C gostoval pri Chorale Roanne in z 89:79 dosegel lahko zmago. Slovenski organizator igre je bil v vsega 19 minutah z 19 točkami najboljši strelec svojega moštva, ob tem pa je v svojo statistiko vpisal še po tri skoke in podaje ter ukradeni žogi. V vrstah Kataloncev sta se izkazala še Jordi Trias , ki je prav tako dosegel 19 točk in k temu dodal še trinajst skokov, ter Hrvaški center Mario Kasun , ki je imel ob štirinajstih točkah še osem skokov.

Sani Bečirovič je k zmagi nad Partizanom prispeval devet točk. © AFP

 
Prav tako v skupini C je Panathinaikos Sanija Bečiroviča v Atenah tesno premagal Partizan Igokeo (67:66). Slovenski reprezentant je v štirinajstih minutah dosegel devet točk, po srečanju pa dejal: "Vedeli smo, da nas čaka težka tekma. Partizan je mlada ekipa, ki se nikoli ne preda. Želeli smo si zmage in jo na koncu – kljub ne preveč prepričljivi igri – tudi dočakali. Sedaj se moramo zbrati in naslednjo tekmo odigrati brez večjih nihanj."

Panathinaikos ima po desetih tekmah ob devetih zmagah le en poraz in je z eno nogo že uvrščen med šestnajst najboljših moštev. Barcelona je z razmerjem zmag z 8:2 na drugem mestu. V vrstah Grkov se je najbolje izkazal Šarunas Jasikevičijus (sedemnajst točk), pri gostih pa je Dušan Kečman v svojo statistiko vpisal 22 točk in osem skokov.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.