Šport > Košarka
8 ogledov

Lakovič spet prvi strelec

Lakovic_main Žurnal24 main
Na prvih tekmah košarkarske Evrolige v novem letu sta za razliko od Uniona Olimpije, ki je v Moskvi pri CSKA klonila s 57:74, zmagi s svojimi moštvi dosegla Jaka Lakovič in Sani Bečirovič.
Jaka Lakovič je z Barcelono v skupini C gostoval pri Chorale Roanne in z 89:79 dosegel lahko zmago. Slovenski organizator igre je bil v vsega 19 minutah z 19 točkami najboljši strelec svojega moštva, ob tem pa je v svojo statistiko vpisal še po tri skoke in podaje ter ukradeni žogi. V vrstah Kataloncev sta se izkazala še Jordi Trias , ki je prav tako dosegel 19 točk in k temu dodal še trinajst skokov, ter Hrvaški center Mario Kasun , ki je imel ob štirinajstih točkah še osem skokov.

Sani Bečirovič je k zmagi nad Partizanom prispeval devet točk. © AFP

 
Prav tako v skupini C je Panathinaikos Sanija Bečiroviča v Atenah tesno premagal Partizan Igokeo (67:66). Slovenski reprezentant je v štirinajstih minutah dosegel devet točk, po srečanju pa dejal: "Vedeli smo, da nas čaka težka tekma. Partizan je mlada ekipa, ki se nikoli ne preda. Želeli smo si zmage in jo na koncu – kljub ne preveč prepričljivi igri – tudi dočakali. Sedaj se moramo zbrati in naslednjo tekmo odigrati brez večjih nihanj."

Panathinaikos ima po desetih tekmah ob devetih zmagah le en poraz in je z eno nogo že uvrščen med šestnajst najboljših moštev. Barcelona je z razmerjem zmag z 8:2 na drugem mestu. V vrstah Grkov se je najbolje izkazal Šarunas Jasikevičijus (sedemnajst točk), pri gostih pa je Dušan Kečman v svojo statistiko vpisal 22 točk in osem skokov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.