Lakovič z norim košem priboril zmago!

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Slovenska košarkarska reprezentanca v pripravljalnem obdobju ostaja neporažena. V Klaipedi je padla Litva z 72:70. Koš za zmago dosegel Lakovič.
Oglej si celoten članek

Slovenija je bila skozi vso tekmo, še zlasti pa v prvem polčasu, odlična v skoku, elementu igre, s katero je bil selektor Božidar Maljković doslej najmanj zadovoljen. Že v prvih dvajsetih minutah so Mirza Begić, Goran Jagodnik in druščina pod košema zbrali več skokov v napadu kot na vsej tekmi dan prej proti Latviji, ker pa so Slovenci hkrati dobro in agresivno igrali tudi v obrambi, se gostiteljem navkljub bučni podpori s tribun in več kot očitni naklonjenosti domačih sodnikov ni uspelo odlepiti na semaforju.

Do prve občutnejše prednosti po uvodnih 9:2 je Litva, za katero ni igral 35-letni Šarunas Jasikevičius (na drugi strani nista nastopila Miha Zupan in Klemen Prepelič), prišla na začetku drugega dela. Le minuto ali dve in nekaj nepotrebnih napak in domači so imeli v 23. minuti deset točk naskoka (47:37). A ker je Slovenija še naprej igrala dobro tako v obrambi kot napadu (Jaka Lakovič 10 točk v prvem polčasu, Goran Dragić 9), se je razlika hitro zmanjšala (47:43), tako da je odločitev o zmagovalcu padla v sklepnih desetih minutah.

Izbranci Božidarja Maljkovića se niso vdali in v 36. minuti po dveh zaporednih trojkah Gorana Dragića izenačili na 61. Prav v zadnjem pravem napadu tekme (pri izidu 70:70) je Jaka Lakovič, potem ko mu je Goran Dragić lepo izpraznil prostor, šel v prodor in zadel iz nemogočega položaja, nad njim pa je bila še osebna napaka. Ljubljančan je prosti met zgrešil, v zadnjih treh sekundah pa Litovci niso uspeli zadeti.

Lakovič je na koncu zbral 19 točk (met za dve točki 2:3, trojke 3:5), eno več je imel Goran Dragić (8 v zadnji četrtini), ki je bil tako tudi prvi strelec tekme, dvomestno število točk pa je vknjižil tudi Erazem Lorbek (11).

Pripravljalna tekma, ob 20. uri v Klaipedi:

Litva: Slovenija 70:72 (20:17, 18:18, 17:14, 15:23)
D. Lavrinovič 14, Songaila 10; G. Dragić 20, Lakovič 19, Lorbek 11

Selektor Maljković se je za tekmo odrekel Klemenu Prepeliču in Mihi Zupanu.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 22:14 4. Avgust 2011.

    bravo fantje! tako se stvari streže! napeta tekma, še bolj napeta končnica! čestitke!

  • 22:14 4. Avgust 2011.

    bravo fantje! tako se stvari streže! napeta tekma, še bolj napeta končnica! čestitke!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.