Šport > Košarka
36 ogledov

Lakovič z norim košem priboril zmago!

Slovenija, Makedonija, Dragić Nik Rovan
Slovenska košarkarska reprezentanca v pripravljalnem obdobju ostaja neporažena. V Klaipedi je padla Litva z 72:70. Koš za zmago dosegel Lakovič.

Slovenija je bila skozi vso tekmo, še zlasti pa v prvem polčasu, odlična v skoku, elementu igre, s katero je bil selektor Božidar Maljković doslej najmanj zadovoljen. Že v prvih dvajsetih minutah so Mirza Begić, Goran Jagodnik in druščina pod košema zbrali več skokov v napadu kot na vsej tekmi dan prej proti Latviji, ker pa so Slovenci hkrati dobro in agresivno igrali tudi v obrambi, se gostiteljem navkljub bučni podpori s tribun in več kot očitni naklonjenosti domačih sodnikov ni uspelo odlepiti na semaforju.

Do prve občutnejše prednosti po uvodnih 9:2 je Litva, za katero ni igral 35-letni Šarunas Jasikevičius (na drugi strani nista nastopila Miha Zupan in Klemen Prepelič), prišla na začetku drugega dela. Le minuto ali dve in nekaj nepotrebnih napak in domači so imeli v 23. minuti deset točk naskoka (47:37). A ker je Slovenija še naprej igrala dobro tako v obrambi kot napadu (Jaka Lakovič 10 točk v prvem polčasu, Goran Dragić 9), se je razlika hitro zmanjšala (47:43), tako da je odločitev o zmagovalcu padla v sklepnih desetih minutah.

Izbranci Božidarja Maljkovića se niso vdali in v 36. minuti po dveh zaporednih trojkah Gorana Dragića izenačili na 61. Prav v zadnjem pravem napadu tekme (pri izidu 70:70) je Jaka Lakovič, potem ko mu je Goran Dragić lepo izpraznil prostor, šel v prodor in zadel iz nemogočega položaja, nad njim pa je bila še osebna napaka. Ljubljančan je prosti met zgrešil, v zadnjih treh sekundah pa Litovci niso uspeli zadeti.

Lakovič je na koncu zbral 19 točk (met za dve točki 2:3, trojke 3:5), eno več je imel Goran Dragić (8 v zadnji četrtini), ki je bil tako tudi prvi strelec tekme, dvomestno število točk pa je vknjižil tudi Erazem Lorbek (11).

Pripravljalna tekma, ob 20. uri v Klaipedi:

Litva: Slovenija 70:72 (20:17, 18:18, 17:14, 15:23)
D. Lavrinovič 14, Songaila 10; G. Dragić 20, Lakovič 19, Lorbek 11

Selektor Maljković se je za tekmo odrekel Klemenu Prepeliču in Mihi Zupanu.
Komentarjev 2
  • magic12 22:14 04.avgust 2011.

    bravo fantje! tako se stvari streže! napeta tekma, še bolj napeta končnica! čestitke!

  • magic12 22:14 04.avgust 2011.

    bravo fantje! tako se stvari streže! napeta tekma, še bolj napeta končnica! čestitke!