Lampard ne more verjeti, komu so dali nagrado za fair-play

Foto: Epa frank lampard
Podelitev nagrad Mednarodne nogometne zveze (Fifa) še vedno buri duhove.
Oglej si celoten članek

Mednarodna nogometna zveza Fifa je nagrado za fair play potezo leta letos podelila moštvu Leeds United in trenerju Marcelu Bielsi. A vsi niso navdušeni. Nekdanji angleški reprezentant, zdajšnji trener Chelseaja, Frank Lampard je bil šokiran in je označil odločitev za čudno po aferi, ki je januarja pretresla angleški nogomet.

Lampard, ki je letos julija postal glavni trener angleškega nogometnega velikana iz Londona, je v minuli sezoni vodil angleško drugoligaško moštvo Derby County. In na klopi drugoligaša je bil priča dogodkom, ki se v nogometu ne bi smeli zgoditi.

"Najprej sem se nasmehnil in se vprašal, kdo glasuje za te nagrade," je za angleške medije dejal Lampard, ki je spomnil na vohunsko nogometno afero Spygate, v katero je bil vpleten prejemnik Fifine nagrade za pošteno igro Bielsa.

Gre za afero o vohunjenju na treningih ostalih ekip, po tem, ko je Bielsa priznal, da ima ljudi, ki si ogledajo treninge vsakega nasprotnika.

Nekdanji argentinski selektor je v začetku leta priznal, da je na trening takratne Lampardove ekipe poslal nekoga, ki je vohunil za informacijami. Zaradi nepoštene prakse je vodstvo lige Leeds kaznovalo s plačilom globe v višini 200.000 funtov (225.000 evrov).

"To, kar se je zgodilo, je bilo dokumentirano, prejeli so kazen in zaradi tega so se nekoliko spremenila pravila. Zato sem prepričan, da je neprimerno, da so nato po takšni zadevi prejeli nagrado za fair play. Najprej sem pomislil, da gre pri vsem skupaj za nekakšno ironijo," je dejal Lampard.

"Res je čudno, da so iz vsega tega prišli kot zmagovalci. Mislim, da smo vsi pomislili isto, resnično, kajti Spygate je zelo odmeval," je še dejal.

Afera Fifin odziv na obtožbe, da je goljufala v korist Messija

Letošnjo Fifino nagrado za fair play sta prejela ekipa in njen trener, ki je svojim varovancem na tekmi proti Aston Villi naročil, naj prejmejo zadetek in tako izničijo prednost, do katere naj bi pred tem prišli na nedopusten oziroma nečasten način.

"Seveda je bilo pravilno, da so Villi dali priložnost, da je zadela, da so vzpostavili ravnotežje po dogodkih, ki so se zgodili," je še ocenil Lampard.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.