Šport > Nogomet
2651 ogledov

Fifin odziv na obtožbe, da je goljufala v korist Messija

lionel messi Epa
Britanske medije so preplavili očitki, da je Fifa priredila glasovanje za najboljšega nogometaša na svetu, za katerega je bil proglašen Lionel Messi.

Potem ko se je britanski tabloid Daily Mail, temu pa so sledili tudi številni drugi otoški mediji, na široko razpisal, da je Mednarodna nogometna zveza Fifa kriva za domnevne nepravilnosti pri evidentiranju glasov v izboru za najboljšega nogometaša na svetu, se je izkazalo, da naj bi nasedel fotošopu. Še šestič je Fifino nagrado, ki je bila pred letom 2016 znana kot zlata žoga, prejel Lionel Messi.

Lionel Messi Sumljivo Šport Ali je FIFA priredila izide glasovanja za najboljšega nogometaša na svetu?

Daily Mail je pisal, da naj bi Argentinec prejel tudi glasove, ki mu niso bili namenjeni. Le nekaj ur pozneje se je izkazalo, da je britanski tabloid, kot tudi del Twitterja, nasedel fotošopu. Fifa je obtožbe odločala zanikala, ddzvala pa se je tudi sudanska nogometna zveza, ki je dokazala, da je selektor res glasove oddal Messiju, Virgilu van Dijku in Sadiu Maneju.

Še vedno ostaja dvom zaradi kapetana Nikaragve Juana Barrere, ki pravi, da letos sploh ni glasoval, njegove glasove pa je Fifa upoštevala. Predstavnik Fife se je za športno mrežo ESPN odzval s sporočilom za javnost, da ni prišlo do nobenega prirejanja, da ni nepravilnosti.

"Preverili smo glasovnice, ki smo jih prejeli od nogometne zveze Nikaragve, in vse so podpisane in opremljene z originalnim uradnim žigom zveze. Nato smo primerjali glasovnice, ki smo jih prejeli od zveze, s tistimi, ki jih imamo objavljene na spletni strani fifa.com, in lahko potrdim, da imamo prave glasove, ki jih je podpisal nogometaš. Smo pa zaprosili nogometno zvezo Nikaragve, naj razišče zadevo," je Fifa zapisala v odzivu na obtožbe o nepravilnostih.

Lionel Messi poškodba Udarec za Barço Šport Messijeva poškodba ni tako nedolžna

Fifa je sicer že zadnjih nekaj let tarča kritik zaradi nepopolnega sistema glasovanj v vsakoletnem izboru najboljšega nogometaša na svetu. Po vsakem izboru se tako pojavljajo glasovalci, ki trdijo, da so bili njihovi glasovi namenjeni nominirancem, za katere niso glasovali. Najboljšega izberejo na podlagi glasov, ki jih posredujejo selektorji nacionalnih reprezentanc, kapetani moštev in izbrani novinarji iz vsake od držav članic krovne mednarodne nogometne organizacije.

cristiano ronaldo Pravi obraz Šport Toliko glasov je v desetih letih Ronaldo podelil Messiju

Kapetan slovenske reprezentance Bojan Jokić je svoj prvi glas najboljšemu namenil zmagovalcu Messiju, na drugo mesto je postavil Portugalca Cristiana Ronalda, ki je lani poleti prestopil k torinskemu Juventusu, tretji izbor slovenskega kapetana pa je bil Liverpoolov Mohamed Salah.

Selektor slovenske izbrane vrste Matjaž Kek je na prvo mesto postavil branilca zmagovalcev lige prvakov Van Dijka, na drugo in tretje pa favorizirana Ronalda in Messija, ki po novem Portugalca prekaša za eno osvojeno zlato žogo.

Lionel Messi Igralec sezone Šport Van Dijk glasoval za Messija, ta za Ronalda, slednji pa ...

Novinar Primorskih novic Denis Sabadin pa je svoj prvi glas namenil Messiju, na drugo mesto je postavil Van Dijka, na tretje pa Maneja.

V izboru je zmagal Messi, ki je prejel 46 točk, drugo mesto je zasedel Van Dijk (38 točk), tretji je bil Ronaldo (36 točk). Salah je bil četrti (26 točk), Mane peti (23 točk).

Best The Best Šport FIFA presenetila z izborom najboljšega na svetu

lionel messi | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice