Lampičeva na pragu finala, zmaga Dahlqvistove

Foto: Epa
Foto: Epa
Začela se je nova sezona svetovnega pokala v smučarskem teku,
Oglej si celoten članek

Švedinja Maja Dahlqvist je prepričljivo zmagala na prvi tekmi svetovnega pokala v smučarskem teku v novi sezoni, ki se je s sprintom v klasični tehniki začela v finski Ruki. 

Anamarija Lampič, najboljša sprinterka prejšnje zime, je končala v polfinalu na skupnem osmem mestu. Eva Urevc, druga Slovenka, je izpadla v četrtfinalu in bila 27.

"Zadovoljna sem s svojim nastopom. Glede na kvalifikacije, mislim, da sem lahko zelo zadovoljna. Malce težav smo imeli s servisom, to je bila prva tekma sezone, ko je bila polovica servisne ekipe nova. Malce se moramo še pogovoriti, kaj je šlo narobe, a mislim, da sem dala vse od sebe. V polfinalu sem bila morda malce premalo napadalna, malo preveč sem šla z rezervo, Švedinja me je prehitela, uničila mi je ritem, a ko me je prehitela, sem prišla nazaj, to pa je bilo malo prepozno. Bila sem premalo samozavestna," je povedala Lampičeva.

Prizorišče v Ruki ji ni najljubše, to je izpostavila tudi pred odhodom v Skandinavijo v začetku tedna. Na koncu je po 22. mestu v kvalifikacijah iztržila uvrstitev med deseterico, vendar se ni vpletla v boj za stopničke na prvi tekmi olimpijske sezone, ki bo imela vrhunec februarja v Pekingu.

Rezultate sprinterske tekme si lahko ogledate NA TEJ POVEZAVI.

V Ruki bo v soboto drugi tekmovalni dan uvoda sezone s tekoma v klasični tehniki na 10 in 15 km.

Protikoronski ukrepi Vstopnice za novoletno turnejo jemljejo nazaj!

Slovenska tekača se nista uvrstila v izločilne boje v Ruki. Janez Lampič je končal na 46. mestu, Miha Šimenc je po enoletnem premoru zaradi operacije zasedel 61. mesto med 77 tekači na startni listi. V finalu je bil najboljši Rus Aleksander Terentjev, ki je dobil že kvalifikacije.

Dvaindvajsetletni Terentjev je za svoje prve stopničke v pokalu v finalu za 1,18 sekunde ugnal norveškega zvezdnika Johannesa Hoesflota Klaeba, tretji je bil rojak slednjega Erik Valnes (+2,13).

Rezultate sprinterske tekme si lahko ogledate NA TEJ POVEZAVI.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.