Šport > Zimski športi
1196 ogledov

Vstopnice za novoletno turnejo jemljejo nazaj!

Oberstdorf Epa
Vsa štiri prizorišča se bodo do zadnjega borila, da bi na stadione spustili čim več gledalcev.

Organizatorji jubilejne, 70. nemško-avstrijske novoletne turneje v smučarskih skokih so danes sporočili, da bodo glede na trenutne razmere glede koronske pandemije na prizoriščih dovoljeni gledalci. Za vse obiskovalce bo potreben pogoj PC; obisk bo dovoljen le cepljenim ali prebolelim.

"Trenutno načrtujemo, da bomo vse štiri dogodke jubilejne turneje lahko izpeljali z gledalci. Ali bo to uspelo in koliko navijačev bo dejansko lahko vstopilo na posamezne stadione, pa je trenutno še popolnoma odprto," je za skispringen.com povedal predsednik turneje Peter Kruijer.

Lani so vse tekme svetovnega pokala potekale za zaprtimi vrati.

Trenutno velja minimalna zahteva za gledalce pogoj PC, v Nemčiji pa morajo cepljeni in rekonvalescenti za obisk prireditev pokazati tudi negativen hitri antigenski test. V nemškem Garmisch-Partenkirchnu ter avstrijskih Innsbrucku in Bischofshofnu prodaja vstopnic poteka normalno, medtem ko je prodaja vstopnic za uvodno postojanko v Oberstdorfu za zdaj ustavljena.

"Po trenutno veljavnem odloku na Bavarskem smemo na stadion spustiti okoli 6.750 obiskovalcev, kar ustreza 25-odstotni izkoriščenosti zmogljivosti. Vendar smo do sredine novembra prodali bistveno več vstopnic. Ne samo za tekmovanje, ampak tudi za kvalifikacije," je pojasnil Florian Stern, generalni sekretar tekme v Oberstdorfu.

Organizacijski odbor je zato že obvestil imetnike vstopnic, da jih bo na zahtevo oblasti nekaj vzel nazaj. "Glede na razvoj koronske situacije bomo morda morali že prodane vstopnice preklicati in vrniti denar. Verjetno bomo šli po datumu nakupa," je še dejal Stern.

Nika Križnar veliki kristalni globus Visoke ambicije Šport Eden ni nobeden, začenja se lov na drugega

Razmere v Avstriji, ki je do 13. decembra v zaprtju države, pa za zdaj še niso znane. "V tem trenutku nihče ne ve, kakšne omejitve bodo sledile. Gotovo pa je, da se navijačev še vedno veselimo. Tako na Bergislu v Innsbrucku kot na zadnjem prizorišču turneje v Bischofshofnu," je zatrdil Alfons Schranz, vodja organizacije v Innsbrucku.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.