Šport > Zimski športi
137781 ogledov

"To je dokaz, kaj se lahko zgodi dvakrat cepljenemu športniku"

Šport: "To je dokaz, kaj se lahko zgodi dvakrat cepljenemu športniku" - Decker Dean Instagram
"Sem razočaran, žalosten in jezen," je po velikem razočaranju na uvodni postojanki nove sezone smučarskih skokov sporočil Decker Dean.

Ameriški smučarski skakalec Decker Dean je bil eden izmed treh nesrečnih udeležencev tekem svetovnega pokala v Nižnem Tagilu, pri katerih je bila s testiranjem potrjena okužba s koronavirusom.

Varovanec nekdanjega slovenskega skakalca Bineta Norčiča, ki je v Rusijo pripotoval 'polno zaščiten', je o svoji neprijetni izkušnji spregovoril v objavi na družbenem omrežju Instagram. 

Anže Lanišek Smučarski skoki Šport Odličen slovenski nastop v Nižnjem Tagilu

"Prvi vikend nove sezone se ne bi mogel odviti slabše, kot se je. Na testiranju sem bil pozitiven na covid-19, zato se trenutno nahajam v samoizolaciji v bolnišnici, nato pa bom odšel v Jekaterinburg, kjer bom preživel preostanek moje karantene," je zapisal 21-letnik, ki v svetovnem pokalu še ni zabeležil vidnejše uvrstitve.

decker dean | Avtor: Instagram Instagram

"Počutim se zdravega, vendar bom še naprej ravnal skrbno in preudarno, saj je to dokaz, da lahko ta prekleti virus prizadene tudi zdravega in polno cepljenega športnika."

"V tem trenutku sem, milo rečeno, razočaran, žalosten in jezen. Prvi dan tekmovanja sem dopustil, da so mi živci prišli do živega. Skupaj s trenerji zelo dobro vemo, da so za menoj najboljše priprave v karieri in da sem to pripravljen tudi pokazati."

"A naprej bom moral prestati samoizolacijo in poskrbeti za to, da bom zadržal pravo mentaliteto. Upam, da se kmalu spet vidimo na skakalnici. Pozdrav moji izbranki, trenerjem, staršem in moštvenim kolegom, ki so mi pomagali, da sem ostal miren v teh neprijetnih trenutkih," je svoj zapis sklenil ameriški skakalec.

Decker je v kvalifikacijah za prvo tekmo v Nižnem Tagilu zabeležil 67. rezultat in za seboj pustil samo pet tekmovalcev.

Zmag v Nižnem Tagilu sta se veselila Nemec Karl Geier na prvi in Norvežan Halvor Egner Granerud na drugi tekmi. Za najboljši slovenski rezultat je s četrtim mestom na nedeljski preizkušnji poskrbel Timi Zajc.

Dobro formo je pokazal tudi Cene Prevc, ki je s petim mestom dosegel svoj najboljši izid v svetovnem pokalu.

Cene Prevc Smučarski skoki Šport Cene Prevc izenačil rezultat kariere, dva Slovenca v deseterici
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Decker Dean (@deckerdean)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Decker Dean (@deckerdean)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Decker Dean (@deckerdean)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Decker Dean (@deckerdean)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Decker Dean (@deckerdean)

Komentarjev 28
  • suineg7878 08:52 23.november 2021.

    Cepljeni se bodo na zalost morali navadit, da vse kar so dobili od vakcine, ki to dejansko ni, je oslabljen imunski sistem. V familiji so mi naenkrat zboleli trije polno cepljeni. Toliko o zasciti... Vse doboro.

  • suineg7878 18:50 22.november 2021.

    Zgodil se mu je "izraelski sindrom". Poglejte si ta cenzuriran video. Izjava PRovca izraelske vlade. https://www.bitchute.com/video/eosnwyX7qNUT/

  • rd2dmk2 18:41 22.november 2021.

    upam da se Džoković hitro cepi pa mahne v Avstralijo, kjer ugotovijo da je pozitiven in ga dajo v karanetenco in ne bo nič z australian open, in bo namesto tega bo lepo preživljal dopust v karanteni. aja pa še ...prikaži večše isto želim celotni avstriji za celo poletno turistično sezono. da ti oholi potomci monarhov enkrat mal dobijo ta svoje.