Lampičeva z lepim obetom pred Planico

Foto: Epa
Foto: Epa
Smučarske tekačice so se v Davosu merile na 10-kilometrski razdalji v prosti tehniki.
Oglej si celoten članek

Na 10 km razdalji v prosti tehniki je zmagala letos še neporažena na razdalji Norvežanka Therese Johaug. Druga je bila še ena Norvežanka Heidi Weng, ki je zaostala pol minute, tretja pa Američanka Jessica Diggins z zaostankom 36 sekund. 

Slovenska tekačica Anamarija Lampič je kljub bolečinam v vratu, ki jih je povzročil sobotni padec pred zaključkom polfinalnega sprinta, danes dobro opravila s tekmo svetovnega pokala v Davosu na razdalji in zasedla 18. mesto z zaostankom minute in 47 sekund.

Poleg Lampičeve je bila na startu še ena Slovenka. Alenka Čebašek je z zaostankom treh minut osvojila 59. mesto.

Smučarski tek Lampičeva po zapletu z nasprotnico in padcu ostala brez finala

Lampičeva je začela počasneje, nato pa je iz metra v meter stopnjevala ritem in se prebila do končnega 18. mesta, medtem ko je bila po 2,2 km še na 32. mestu. Na koncu ji je do prve petnajsterice, kjer je v Ruki že bila, zmanjkalo deset sekund.

Lampičeva, ki je dosegla najboljši izid na deset kilometrov v drsalnem koraku s posamičnim startom, je bila s svojim tekom zadovoljna: "Danes sem se zbudila z bolečinami v vratu zaradi včerajšnjega padca. Zelo sem presenečena nad današnjo tekmo. Šla sem zelo hitro, dala sem si tempo in držala celih deset kilometrov."

"Danes sem imela dobro startno pozicijo, saj lahko tekmovalke loviš. Če startaš vmes, te lahko ostale tekmovalke hitro zavedejo in greš preko sebe. Ko sem pretekla en krog, me je ujela Heidi, poskušala sem ji slediti, a je bila prehitra. Sto metrov pa sto metrov in enkrat bom mogoče zraven," je povedala Lampičeva.

Svetovni pokal se bo nadaljeval prihodnji konec tedna v Planici, ko bosta na sporedu dve sprinterski preizkušnji, najprej v posamični, nato pa še v ekipni konkurenci, v kateri sta februarja Lampičeva in Katja Višnar na svetovnem prvenstvu v klasični tehniki osvojili srebrno medaljo.

Izidi:

1. Therese Johaug (Nor)                   25:02,7
2. Heidi Weng (Nor)                        + 30,6
3. Jessica Diggins (ZDA)                     36,4
4. Teresa Stadlober (Avt)                    48,9
5. Krista Parmakoski (Fin)                   53,6
6. Kerttu Niskanen (Fin)                   1:01,0
...
18. Anamarija Lampič (Slo)                  1:47,8
59. Alenka Čebašek (Slo)                    2:57,3
...


Skupni vrstni red:
1. Therese Johaug (Nor)                       541
2. Heidi Weng (Nor)                           396
3. Jessica Diggins (ZDA)                      345
4. Sadie Maubet Bjornsen (ZDA)                280
5. Krista Parmakoski (Fin)                    276
6. Astrid Uhrenholdt Jacobsen (Nor)           272
...
20. Anamarija Lampič (Slo)                    101
37. Katja Višnar (Slo)                         30
...
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.