Lani nepogrešljivi slovenski orel prvič letos dočakal priložnost

Foto: Anže Petkovšek Finale svetovnega pokala v smučarskih skokih in poletih v Planici.
Foto: Anže Petkovšek Finale svetovnega pokala v smučarskih skokih in poletih v Planici.
V Klingenthalu prvič letos tudi Lovro Kos.
Oglej si celoten članek

Karavana svetovnega pokala v smučarskih skokih bo konec tedna po tekmah na severu Evrope zbrana v srednji Evropi, tretja letošnja postaja tekem najvišje ravni je nemški Klingenthal. Selektor Robert Hrgota je že po dveh postojankah naredil spremembo v ekipi - prvič letos se bo predstavil Lovro Kos, ki bo zamenjal Žigo Jelarja.

V Klingenthalu se bodo skakalci pomerili na dveh posamičnih tekmah svetovnega pokala. Ob Petru Prevcu, Timiju Zajcu, Anžetu Lanišku in Domnu Prevcu pa bo v ekipi prvič to zimo tudi Kos.

"Lovro je v zadnjem obdobju prikazal dobre skoke na treningu. V letošnji sezoni skušamo treninge še bolj prepletati med A- in B-ekipo z namenom, da je prehod iz ene v drugo čim lažji. Ob velikem številu kakovostnih skakalcev, ki jih imamo, in zaradi zmanjšane kvote v svetovnem pokalu se bodo rotacije dogajale skozi vso sezono," je odločitev o menjavi Jelarja s Kosom pojasnil Hrgota.

Foto: Saša Despot Lovro Kos

Kot je dodal za Smučarsko zvezo Slovenije, so se po vrnitvi s severa posvetili pregledu opreme. "Ko smo prišli iz Skandinavije, smo se za nekaj časa zaprli v laboratorij, kjer smo se ukvarjali z opremo. Opravili smo tudi kondicijsko vadbo, enkrat pa smo skakali v Kranju."

Po tekmah v Klingenthalu sledi tradicionalna generalka za prvi vrhunec sezone, novoletno turnejo, ki jo bo gostil švicarski Engelberg.

Ta teden pa se bo v Liilehammerju začela tudi nova sezona celinskega pokala. Glavni trener B-ekipe Igor Medved bo na Norveškem in Finskem (Lillehammerju sledi še Ruka) računal na Žaka Mogela, Maksima Bartolja, Matijo Vidica, Roka Oblaka, Jana Bombeka in Marka Hafnarja.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.