Šport > Zimski športi
645 ogledov

Lani nepogrešljivi slovenski orel prvič letos dočakal priložnost

Lovro Kos Anže Petkovšek Finale svetovnega pokala v smučarskih skokih in poletih v Planici.
V Klingenthalu prvič letos tudi Lovro Kos.

Karavana svetovnega pokala v smučarskih skokih bo konec tedna po tekmah na severu Evrope zbrana v srednji Evropi, tretja letošnja postaja tekem najvišje ravni je nemški Klingenthal. Selektor Robert Hrgota je že po dveh postojankah naredil spremembo v ekipi - prvič letos se bo predstavil Lovro Kos, ki bo zamenjal Žigo Jelarja.

V Klingenthalu se bodo skakalci pomerili na dveh posamičnih tekmah svetovnega pokala. Ob Petru Prevcu, Timiju Zajcu, Anžetu Lanišku in Domnu Prevcu pa bo v ekipi prvič to zimo tudi Kos.

"Lovro je v zadnjem obdobju prikazal dobre skoke na treningu. V letošnji sezoni skušamo treninge še bolj prepletati med A- in B-ekipo z namenom, da je prehod iz ene v drugo čim lažji. Ob velikem številu kakovostnih skakalcev, ki jih imamo, in zaradi zmanjšane kvote v svetovnem pokalu se bodo rotacije dogajale skozi vso sezono," je odločitev o menjavi Jelarja s Kosom pojasnil Hrgota.

Lovro Kos | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Kot je dodal za Smučarsko zvezo Slovenije, so se po vrnitvi s severa posvetili pregledu opreme. "Ko smo prišli iz Skandinavije, smo se za nekaj časa zaprli v laboratorij, kjer smo se ukvarjali z opremo. Opravili smo tudi kondicijsko vadbo, enkrat pa smo skakali v Kranju."

Po tekmah v Klingenthalu sledi tradicionalna generalka za prvi vrhunec sezone, novoletno turnejo, ki jo bo gostil švicarski Engelberg.

Ta teden pa se bo v Liilehammerju začela tudi nova sezona celinskega pokala. Glavni trener B-ekipe Igor Medved bo na Norveškem in Finskem (Lillehammerju sledi še Ruka) računal na Žaka Mogela, Maksima Bartolja, Matijo Vidica, Roka Oblaka, Jana Bombeka in Marka Hafnarja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice