Šport > Zimski športi
568 ogledov

Francozinja do premierne zmage, Klinčeva tik pod stopničkami

Ema Klinec Epa
Pagnier zmagovalka Lillehammerja, Klinčeva na petem mestu brez stopničk.

Francoska smučarska skakalka Josephine Pagnier (272,4 točke), vodilna po prvi seriji, je zmagovalka druge tekme svetovnega pokala v Lillehammerju. Enaindvajsetletnica je na veliki napravi prišla do svoje prve zmage v svetovnem pokalu doslej.

Med Slovenkami je bila najboljša Ema Klinec (250,7), tretja po prvi seriji, ki je bila na koncu peta. Med deseterico je končala tudi Nika Križnar (233 točk), ki je bila po polovici tekme osma, na koncu pa deseta.

Vse ostale slovenske skakalke so v finalu napredovale. Nika Prevc (201,9) je z 28. mesta po prvi seriji napredovala na 17., Ajda Košnjek (184) s 26. na 22., Katra Komar (168,2) pa z 29. na končno 26. mesto. Med šesterico slovenskih skakalk na Norveškem je v kvalifikacijah velike skakalnice obstala Taja Bodlaj.

Zdaj bodo imele skakalke en vikend premora, preden se bodo pridružile skakalcem 15. in 16. decembra v švicarskem Engelbergu na generalki pred novoletno turnejo.

URADNI REZULTATI

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice