Šport > Zimski športi
20256 ogledov

Pri Poljakih že pošteno zavrelo, Kubacki odkrito proti

Kubacki Zyla Epa
Za poljskimi smučarskimi skakalci sta dve tekmi za pozabo.

Poljska skakalna reprezentanca je zabeležila katastrofalen uvod v novo sezono svetovnega pokala. V dveh tekmvovalnih dneh v Ruki se skakalni velesili ni uspelo uvrstitvi višje od 21. mesta.

V soboto je na tem mestu tekmo končal Dawid Kubacki, dan kasneje pa Piotr Zyla.

Neuspeh poljskih skakalcev je močno presenetil tudi strokovni štab, saj naj bi pred tem varovanci Thomasa Thurnbichlerja kazali solidne predstave v Lillehammerju, kjer bosta ta konec tedna na sporedu novi dve tekmi.

Kubacki | Avtor: Profimedia Profimedia
Neuspešen uvod v sezono je v poljsko reprezentanco vnesel precej nemira, saj si skakalci in trener niso povsem enotni, kako pristopiti k reševanju problema. Thurnbichler je po sobotni tekmi namignil na možnosti konkretnih sprememb na več področjih, začenši s skakalno tehniko, fizično pripravo in novim prilagoditvam na spremembe skakalne opreme. Takšni logiki je odkrito nasprotoval Kubacki, ki meni, da bi pretirana razčlenitev procesa naredila več škode kot koristi. "Po mojem mnenju je to napačen pristop. Treba se je osredotočiti na osnove in na tisto, kar je treba narediti," je bil odkrit izkušeni Poljak.

"Nesmiselno bi bilo skoke razčlenjevati na milijono ločenih delov, ker nam to ne bo prav nič pomagalo. Ko sem govoril s trenerjem, sem mu povedal, da takšna razčlenitev ni smiselna. Če se bom poskušal osredotočiti na sedem različnih stvari, ne bo nič delovalo. Takšna je moja domneva in za tem stojim. Malo smo se prerekali na to temo in niso se povsem strinjali z mano. Verjetno bomo o tem še govorili."

Podobno je v pogovoru za Eurosport razmišljal tudi Kamil Stoch: "Ne pravim, da slabo treniramo ali da sistem ni dober, a ko sediš na zaletni rampi, moraš zaupati v to, kar počneš. Na žalost v tem trenutku tega ne čutim. Preveč je bilo nekega načrtovanja in sprememb."

Stefan Kraft Nor uvod Šport Kraftu uspek velik podvig: "Skoraj nisem mogel verjeti" Peter Prevc Skoki Šport "Po hujši poškodbi v Planici se je zdaj spet vrnil med najboljše"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Antikrist4
    Antikrist4 14:39 27.november 2023.

    Glede na to, kako da se je vsak Poljak na naletu pokrižal kot kakšna stara baba, bi jim lahko buh dodelil vodilna mesta, hehehe. Buh najbrž ni gledal skokov. Verjetno jim je v nebesih pregorel pretvornik, hehehe.