Šport > Zimski športi
2214 ogledov

"Po hujši poškodbi v Planici se je zdaj spet vrnil med najboljše"

Robert Hrgota Anže Petkovšek
Po lepem ekipnem uspehu slovenskih skakalcev v Ruki je bil razumljivo zadovoljen tudi selektor Robert Hrgota.

Selektor Robert Hrgota je uvodni vikend sezone ocenil za uspešnega. "Lahko rečemo, da je bil vikend kar uspešen. Predvsem čestitke Petru za odlično šesto mesto, da se je po hujši poškodbi v Planici zdaj spet vrnil med najboljše. Solidno skakanje tudi Timija, med osmerico. Kanček sreče je zmanjkalo Anžetu, da bi bil prav tako med deseterico. Potem bi imeli v nedeljo še eno zelo lepo uvrstitev. Tudi Domen je nastopil dobro s 16. mestom," je dejal glavni trener.

Kot je dodal, je pomembno, da so njegovi varovanci stopnjevali nastope. "Za nami je lep, miren uvod v sezono. Iz tekme v tekmo smo počasi stopnjevali raven skakanja. Mislim, da na tem lahko gradimo za Lillehammer in nadaljevanje sezone," je napovedal.

Peter Prevc: Zadovoljen sem

"Zelo sem zadovoljen s svojim nedeljskim nastopom. Uspela sta mi dva dolga skoka. V zraku sem imel dobre občutke, ko metre pridobivaš. Zadovoljen sem, da sem tako končal enega svojih zadnjih nastopov v Kuusamu," je po tekmi dejal kapetan slovenske vrste.

"Za nami je še ena lepa tekma. Zelo sem vesel, ker sem celoten vikend lahko odskakal zelo konstantno. Zdaj grem lahko zelo mirno naprej v Lillehammer," je po dveh osmih mestih ta konec tedna povedal Zajc.

Kraft pa je na Finskem izrazito odstopal in pri -18 stopinjah Celzija v nedeljo prišel do jubilejnih 100. stopničk na zmagovalnem odru, obenem pa dosegel 32. zmago v svetovnem pokalu. Rekorder po številu stopničk v svetovnem pokalu je sicer legendarni Finec Janne Ahonen (109).

Že v prvi seriji mu je uspel izjemen skok, dolg 148,5 metra, ki mu je prinesel kar 13 točk naskoka pred zasledovalci. "Mislim, da je bil to res popoln skok," je za ARD dejal po prvi seriji, v finalu pa je le še potrdil zmago.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.