Šport > Zimski športi
3694 ogledov

Slovenci v eni besedi povzeli uvodno tekmo sezone

Timi Zajc Epa
Slovenski smučarski skakalci so strnili vtise po koncu prve tekme nove sezone svetovnega pokala. Najpogosteje uporabljena beseda? Solidno!

Smučarski skakalci so v Ruki opravili s prvo posamično tekmo nove sezone. Nastopilo je pet slovenskih orlov, najbolje pa se je z osmim mestom odrezal Timi Zajc.

Končna uvrstitev bi bila sicer precej višja, če bi lahko svoj skok iz poskusne serije, v kateri je bil daljši od vseh konkurentov, zamenjal s ponesrečenim iz prve serije.

"Škoda manjše napake v prvi seriji, ki me je stala višje uvrstitve. Tako sem dosegel solidno osmo mesto. Za jutri si želim dva podobna skoka kot danes v drugi seriji in upam, da bom še višje kot danes," je dejal 23-letni Zajc.

Timi Zajc Pet orlov do točk Šport Zajc z izvrstnim finalnim skokom napredoval po lestvici

Točke svetovnega pokala so osvojili tudi ostali štirje Slovenci, najvišje med njimi je bil Peter Prevc na 13. mestu. "Rekel bi, da je to kar uspešen začetek sezone s prvo tekmo med petnajsterico. Po dolgem premoru od tekem svetovnega pokala je ta uvrstitev kar dobra. Vesel sem dolgih zimskih skokov," je prvi nastop na tem nivoju tekmovanja po lanski hudi poškodbi v Planici komentiral izkušeni slovenski veteran.

Peter Prevc | Avtor: Epa Epa

Lani najboljši slovenski skakalec Anže Lanišek je sezono odprl s 15. mestom. "Rekel bi, da je za menoj solidna tekma. Znam veliko boljše skočiti, znam pa tudi slabše. Kar je pomembno, startali smo. Uvrstitev v 'top 15' tudi ni slab dosežek. Glavo gor in jutri je nova priložnost," je ocenil svoj nastop.

Selektor reprezentance Robert Hrgota je v slogu varovancev nastope ocenil kot "solidne". "V sezono smo startali solidno. Odlično osmo mesto Timija z napako v prvi seriji. Brez te bi se lahko boril za sam vrh. Tudi ostali fantje so dobro nastopili. Glede na prvo tekmo so imeli manjše krče pri skakanju. Prva tekma je za nami, skakanje je na visoki ravni, tako da lahko zdaj umirjeno stopnjujemo, s sproščenostjo pa bodo prišli tudi še boljši rezultati," je povedal Hrgota.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.