Šport > Zimski športi
1058 ogledov

Nemci kvalifikacije opravili z odliko, Poljaki razočarali, Slovenci solidno

Anže Lanišek Epa
Vsi slovenski skakalci so se uvrstili na glavno tekmo v Ruki, a brez pravega presežka.

Vsi slovenski skakalci na startni listi uvodne tekme svetovnega pokalu smučarjev skakalcev v Ruki so se uvrstili na sobotno preizkušnjo, a v kvalifikacijah niso bili povsem pri vrhu.

Najboljši med njimi je bil Anže Lanišek, ki je s skokom dolgim 132 metrov zasedel 11. mesto. Mesto za njim je bil s štiri metre daljšim skokom Timi Zajc, Peter Prevc je bil 14. (135 m), Žiga Jelar 28. (126 m), največ težav pa je imel Domen Prevc (118 m), ki je med 58 tekmovalci zasedel 49. mesto in se za las uvrstil na sobotno tekmo..

Najboljšo formo so pokazali Nemci, iz njihove ekipe je prišel tudi zmagovalec. S skokom 144 metrov je to postal Andreas Wellinger, ki je za 2,3 točke ugnal Švicarja Gregorja Deschwandna, tretji je bil še en Nemec Stephan Leyhe. Kar štirje Nemci so sicer preizkušnjo končali v prvi deseterici.

Najbolj so razočarali Poljaki, njihov najboljši, Piotr Žyla, je bil šele na 29. mestu, medtem ko sta Kamil Stoch in Dawid Kubacki zasedla šele 35. in 39. mesto.

URADNI REZULTATI

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.