Šport > Zimski športi
24389 ogledov

Alarm pri Poljakih, trener razkril, kako je s Kubackim

Kubacki Epa
Najboljšega poljskega skakalca lanske zime pred začetkom nove sezone pestijo zdravstvene težave.

Poljskemu skakalcu Dawidu Kubackemu (33) je v zadnji fazi priprav na novo sezono smučarskih skokih ponagajalo zdravje, vendar njegov nastop na uvodni tekmi v Ruki naj ne bi bil ogrožen, je iz Lillehammerja, kjer so poljski reprezentanti pilili formo pred odhodom na Finsko, sporočil trener Thomas Thurnbichler.

Poljski skakalci so se pretekli teden mudili v olimpijskem Lillehammerju, kjer so opravili zadnje priprave pred prihajajočima tekmama v Ruki. Na Finskem se bo 25. novembra začela že 45. sezona za svetovni pokal. Za uvod v novo tekmovalno zimo bosta v Ruki na sporedu dve posamični preizkušnji.

Kubacki | Avtor: Epa Epa
Nastop Kubackega za zdaj naj ne bi bil vprašljiv, dejstvo pa je, da mu je načrte tik pred zdajci prekrižala bolezen. "Dawid je zbolel. Ima rahlo povišano temperaturo, vendar gre za blažjo okužbo," je ocenil Thurnbichler in dodal: "V Lillehammerju je opravil dva treninga in pokazal dobre skoke. Skoraj prepričan sem, da bo lahko nastopil na tekmi v Ruki."

Drugih podrobnosti o Kubackem iz poljskega tabora niso delili, zato v tem trenutku ni povsem jasno, kako resno je njegovo stanje. Možno je tudi, da so bile težave zgolj posledica velike temperaturne spremembe.

"V Lillehammerju so že prave zimske razmere. Opravili smo štiri do pet treningov na snegu. Pogoji so brezhibni, vetra skorajda ni bilo. Zdaj se vračamo na Poljsko, že v sredo pa letimo v Ruko. Vsi smo že zelo radovedni, kako se bomo odrezali na prvi tekmi. Še dobro, da je sezona pred vrati. Za nas bo bistvenega pomena, da ostanemo osredotoečni nase in da poskušamo čim bolj uživati," je povedal Thurnbichler.

Dawid Kubacki je bil eden najboljših skakalcev lanske zime, v kateri pa je zaradi ženinih zdravstvenih težav predčasno izstopil iz boja za veliki kristalni globus.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice