Šport > Zimski športi
4927 ogledov

Šok! Veliki zvezdnik smučarskih skokov izpadel iz ekipe, to je razlog

eisenbichler Epa
V nemški postavi na uvodnih prizoriščih ne bo mesta za Markusa Eisenbichlerja.

Avstrijski strokovnjak, ki vodi izjemno močno nemško reprezentanco v smučarskih skokih, Stefan Horngacher, je določil šesterico skakalcev za prvi dve postaji svetovnega pokala v Kuusamu in Lillehamerju. Zaradi slabše forme je brez mesta v ekipi ostal šestkratni svetovni prvak Markus Eisenbichler.

Konec meseca se bo začela nova sezona svetovnega pokala, na prizorišči v Kuusamo (25.11. in 26.11) in Lillehamer (2.12. in 3.12) pa se bo nemška reprezentanca po znižanju kvot maksimalnega števila skakalcev odpravila s šestimi predstavniki, med katerimi pa po slabših nastopih ne bo enega največjih zvezdnikov smučarskih skokov.

Horngacher se je namreč odločil, da že po končanem državnem prvenstvu minuli konec tedna izbere šesterico za prvi dve postaji svetovnega pokala. Vozovnici za Finsko in Norveško so si tako priborili  Karl Geiger, Andreas Wellinger, Stephan LeyhePhilipp Raimund, sobotni zmagovalec Martin Hamann ter Pius Paschke, ki je preko celinskega pokala Nemčiji zagotovil kvoto šestih skakalcev.

Stefan Horngacher | Avtor: Profimedia Profimedia

Uvod sezone svetovnega pokala tako izpušča Eisenbichler, ki bi sicer veljal za enega glavnih favoritov v boju za kristalni globus, a ga je slaba forma stala mesta v ekipi. Državno prvenstvo je namreč končal šele na devetem mestu, na edini tekmi poletne velike nagrade, katere se je udeležil, pa je v Klingenthalu ostal celo brez točk.

Enaka usoda kot Eisenbichlerja je doletela še enega pomembnega člana nemške reprezentance zadnjih let Constantina Schmida. Sedmouvrščeni skakalec s srednje naprave minulega svetovnega prvenstva v Planici prav tako ni prepričal na začetku nove sezone.

Horngacher je v pogovoru za Eurosport pojasnil, da je ekipo določil tako zgodaj, ker si želi maksimalno, predvsem pa mirno izkoristiti tri tedne, ki nas delijo od začetka nove sezone. Šesterico reprezentantov je določil na podlagi uspešnosti. Obenem je dodal, da imajo preostali skakalci možnost, da se z dobrimi predstavami naknadno pridružijo ekipi v nadaljevanju sezone ter da vsem pušča odprta vrata.  54-letni Avstrijec bo tako v nadaljevanju sezone zagotovo računal na drugega najboljšega skakalca sezone 2020/21, če bo ta le našel svojo šampionsko formo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice