Šport > Zimski športi
192 ogledov

Lanišek tokrat najboljši Slovenec

Anže Lanišek Epa
Kraftu še tretja zaporedna zmaga, Lanišek osmi.

Avstrijski smučarski skakalec Stefan Kraft (296,7 točke) je dobil še tretjo zaporedno tekmo 45. sezone svetovnega pokala v norveškem Lillehammerju. Med trojico slovenskih finalistov je bil na srednji napravi najboljši Anže Lanišek (278,8), ki je zasedel osmo mesto.

"Za menoj je solidna tekma. V finalu sem bil malo prezgoden pri odskoku. Prvi skok je bil všečen, pri drugem pa sem malo pretiraval, ampak še vseeno prišel do lepega rezultata. Jutri je nov dan," je dejal Lanišek.

V finalu tretje tekme sezone so nastopili le trije Slovenci. Poleg Laniška, ki je edini končal med najboljšo deseterico, še Timi Zajc (265 točk) in Peter Prevc (264,7), ki sta zasedla 18. oziroma 19. mesto.

Brez finala je za las z 31. mestom ostal Žiga Jelar, Domen Prevc pa je obstal že v petkovih kvalifikacijah.

Selektor Robert Hrgota je današnjo tekmo na manjši napravi ocenil kot kar zahtevno. "V prvi seriji so Anže, Timi in Peter prikazali dobre nastope, morda jim je zmanjkalo malo sreče, da bi se vsi trije borili za uvrstitev med prvo deseterico. Mogoče so v tej želji zato v finalu delali manjše napake, ampak vseeno so prikazali precej lepo raven skokov, sploh Anže," je uvodoma dejal selektor.

"Na koncu na tej skakalnici res odločajo malenkosti, ali se boš boril za zmagovalni oder ali za 'top 10'. Upam, da bomo nadaljevali v tem ritmu. Jutri na večji napravi pričakujemo še dvig forme in da fantje ulovijo najboljše skoke," je dodal Hrgota.

Timi Zajc | Avtor: Profimedia Profimedia

Medtem pa je Kraft slavil že 101. stopničke v karieri, obenem pa dosegel 33. zmago v svetovnem pokalu. 

Ob 30-letnem Avstrijcu, ki ga niso zmotile niti nizke temperature (-15 stopinj Celzija) niti spremenljiv veter, sta na zmagovalnem odru stala še olimpijski prvak, Nemec Andreas Wellinger (191,7), ter rojak Daniel Tschofenig (287,3).

Kraft bo tako s 300 točkami še naprej v rumeni majici, na drugem mestu je Wellinger (190), tretji pa njegov rojak Pius Paschke (170). Najboljši Slovenec je Timi Zajc (77), ki je zdrsnil na deveto mesto.

Svetovni pokal ostaja trdno v nemško govorečih rokah, med najboljšo sedmerico so končali štirje Avstrijci in trije Nemci. V pokalu narodov po treh tekmah vodijo Avstrijci s 730 točkami pred Nemci, ki imajo 29 točk manj. Na tretjem mestu so Slovenci z 250 točkami, vendar imajo že krepak zaostanek.

V nedeljo v olimpijskem Lillehammerju sledi še ena tekma, le da se skakalci selijo na veliko napravo. Prva serija je na sporedu ob 17. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice