Šport > Zimski športi
3727 ogledov

Lanišek med najboljšimi, Domen Prevc brez tekme

Lillehammer skakalnica X Skakalne naprave v Lillehammerju.
Skakalci so opravili s kvalifikacijami za tekmo na manjši napravi v Lillehammerju.

Štirje slovenski skakalci so se na srednji skakalnici uvrstili na tekmo svetovnega pokala v norveškem Lillehammerju. Najboljši med njimi je bil Anže Lanišek (128,3 točke) na 14. mestu. Na tekmo se ni uvrstil Domen Prevc, ki je bil 52. med 62 tekmovalci. Kvalifikacije so sicer pripadle zmagovalcu prvih dveh tekem, Avstrijcu Stefanu Kraftu (141,1).

Avstrijec je imel drugo daljavo kvalifikacij, 99 m, a najboljši seštevek točk. Drugi je bil Nemec Andreas Wellinger (139,6), ki je bil še pol metra daljši od zmagovalca obeh tekem v Ruki. Tretji je bil Japonec Ryoyu Kobayashi (134,4). Od Slovencev je najdlje skočil Lanišek, 95,5 m.

Nekoliko slabše je šlo najboljšima z uvoda sezone v finski Ruki, Petru Prevcu in Timiju Zajcu. Prvi je imel nekaj težav pri doskoku, a s 93,5 m kljub temu zasedel 20. mesto. Svetovni prvak iz Planice Zajc pa je skočil le 85,5 m in se kot 45. uvrstil na sobotno tekmo. Žiga Jelar je bil nekoliko boljši od Zajca. Skočil je 90,5 m in s 114,2 točke zasedel 31. mesto. Slabše se je ob vetru v hrbet na manjši skakalnici znašel Domen Prevc. Pristal je pri 82,5 m in za 2,8 točke zgrešil sobotni nastop.

Tekma na srednji skakalnici bo na sporedu v soboto ob 16.10. V nedeljo se skakalci selijo na veliko napravo, ko bodo na vrsti kvalifikacije (15.30) in druga posamična tekma (17.00) na olimpijskem prizorišču iz leta 1994.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice