Šport > Zimski športi
15912 ogledov

Ste vedeli, da ima ta slovenski orel poljske korenine?

Patrik Vitez Profimedia
Poljski novinarski kolegi ponosno poročajo o "poljskem Slovencu."

Poljski novinarski kolegi so včeraj z razočaranjem objavili novico, da je slovenski orel Patrik Vitez, ki ima tudi precej močne poljske korenine, že zaključil s sezono, in sicer zaradi poškodbe kolena. "To je to zame v tej sezoni. Strgal sem si križne vezi, na skakalnici. Čakam na operacijo in upam na hitro okrevanje. Se vidimo naslednjo sezono," je zapisal Vitez na svojem Instagramu. Dodal je, da bo zdaj postal "kavč navijač".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Patrik Vitez (@patrik_vitez)

Kot dodajajo poljski novinarski kolegi pri skijumping.pl, je Vitezova mama Poljakinja, tudi sicer pa ima v karavani smučarskih skokov zaradi tega tudi precej poljskih navijačev. Tudi njegov starejši brat Robert je bil smučarski skakalec, prav on naj bi ga navdušil za skoke. Vitezu se za zdaj še ni uspelo prebiti v člansko reprezentanco, do sedaj je tekmoval v pokalu Fis in kontinentalnem pokalu. Na tekmi svetovnega pokala nikoli ni nastopil, se pa je lani v domači Planici preizkusil v kvalifikacijah na velikanki. Zasedel je 61. mesto.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Patrik Vitez (@patrik_vitez)

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.