Lanišek ostal doma, Domen Prevc vprašljiv za polete

Foto: Epa Domen Prevc.
Foto: Epa Domen Prevc.
Za smučarske skakalce po vrnitvi z olimpijskih iger ni predaha.
Oglej si celoten članek

Konec tedna skakalce čakata dve tekmi v Lahtiju, pravico do nastopa ima spet sedem Slovencev. Glavni trener Robert Hrgota se je sprva odločil, da bo olimpijski peterici pridružil Žigo Jelarja ter Anžeta Semeniča.

"Glavni cilj je, da v nadaljevanje sezone prenesemo iste skoke kot na olimpijskih igrah. Na svetovnih prvenstvih v poletih nas vedno uvrščajo med favorite in mi se bomo seveda potrudili, da bomo v Vikersundu to vlogo upravičili. Pomembno bo, da bodo fantje v poletih uživali, ob dobrih skokih bo dosegljiva tudi kolajna. Zlasti ekipna," je za STA dejal Hrgota o zadnjem delu skakalne sezone.

Težki časi Tekmica slovenskih orlic potegnila črto, je to konec kariere?

Čeprav ima Slovenija spet pravico do nastopa s sedmimi skakalci, bo na Finskem nastopila le s šestimi. Dodatno kvoto je Sloveniji sicer preko celinskega pokala priskakal član B-ekipe Semenič, ki po besedah trenerja Igorja Medveda že vse od decembra kaže zelo dobre skoke. Zato pa bo v ekipi manjkal njegov soimenjak Anže Lanišek, najboljši Slovenec to zimo v svetovnem pokalu.

"Fantje so po vrnitvi z iger dobro. Obdržali so visoko raven skokov. Tudi Anže ni prav nič potrt, v redu skače in je nabrušen. Vendar je minuli konec tedna rahlo zbolel, zato bo izustil Lahti in raje treniral v Planici," je povedal Hrgota in dodal, da so imeli fantje po vrnitvi domov precej medijskih in sponzorskih obveznosti, vendar so ta teden dobro trenirali.

Foto: sloski.si Robert Robi Hrgota

"Od ponedeljka naprej smo skakali v Planici in fantje so super trenirali. Na Finsko jih gre šest, saj bo Domen Prevc (onkraj luže je dobro nastopal v celinskem pokalu, op. STA) za zdaj še tekmoval v celinskem pokalu, potem pa bomo videli, če bo nared za polete," je pojasnil glavni trener.

Skakalci se bodo iz Lahtija najprej preselili v Lillehammer, nato v Oslo, po turneji Raw Air pa jih čakajo le še tekme na letalnicah. Najprej eden od vrhuncev sezone, v Vikersundu bo od 10. do 13. marca SP v poletih, nato poleti v Oberstdorfu, za konec pa še tradicionalni finale na letalnici bratov Gorišek.

V ospredju je boj za veliki kristalni globus povsem odprt. Nemec Karl Geiger ima na prvem mestu 1189 točk, tri točke več od drugouvrščenega Japonca Ryoyuja Kobayashija, olimpijskega prvaka s srednje skakalnice. Tretji je branilec lanske zmage, Norvežan Halvor Egner Granerud (910 točk), četrti pa njegov rojak, olimpijski prvak z velike naprave Marius Lindvik (903). Najboljšo peterico zaokrožuje Lanišek (657), v "top 10" je od Slovencev še Cene Prevc (436), ki je deseti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.