Šport > Zimski športi
21654 ogledov

Lanišek ostal doma, Domen Prevc vprašljiv za polete

domen prevc Epa Domen Prevc.
Za smučarske skakalce po vrnitvi z olimpijskih iger ni predaha.

Konec tedna skakalce čakata dve tekmi v Lahtiju, pravico do nastopa ima spet sedem Slovencev. Glavni trener Robert Hrgota se je sprva odločil, da bo olimpijski peterici pridružil Žigo Jelarja ter Anžeta Semeniča.

"Glavni cilj je, da v nadaljevanje sezone prenesemo iste skoke kot na olimpijskih igrah. Na svetovnih prvenstvih v poletih nas vedno uvrščajo med favorite in mi se bomo seveda potrudili, da bomo v Vikersundu to vlogo upravičili. Pomembno bo, da bodo fantje v poletih uživali, ob dobrih skokih bo dosegljiva tudi kolajna. Zlasti ekipna," je za STA dejal Hrgota o zadnjem delu skakalne sezone.

Daniela Iraschko-Stolz Težki časi Šport Tekmica slovenskih orlic potegnila črto, je to konec kariere?

Čeprav ima Slovenija spet pravico do nastopa s sedmimi skakalci, bo na Finskem nastopila le s šestimi. Dodatno kvoto je Sloveniji sicer preko celinskega pokala priskakal član B-ekipe Semenič, ki po besedah trenerja Igorja Medveda že vse od decembra kaže zelo dobre skoke. Zato pa bo v ekipi manjkal njegov soimenjak Anže Lanišek, najboljši Slovenec to zimo v svetovnem pokalu.

"Fantje so po vrnitvi z iger dobro. Obdržali so visoko raven skokov. Tudi Anže ni prav nič potrt, v redu skače in je nabrušen. Vendar je minuli konec tedna rahlo zbolel, zato bo izustil Lahti in raje treniral v Planici," je povedal Hrgota in dodal, da so imeli fantje po vrnitvi domov precej medijskih in sponzorskih obveznosti, vendar so ta teden dobro trenirali.

Robert Robi Hrgota | Avtor: sloski.si Robert Hrgota. sloski.si

"Od ponedeljka naprej smo skakali v Planici in fantje so super trenirali. Na Finsko jih gre šest, saj bo Domen Prevc (onkraj luže je dobro nastopal v celinskem pokalu, op. STA) za zdaj še tekmoval v celinskem pokalu, potem pa bomo videli, če bo nared za polete," je pojasnil glavni trener.

Skakalci se bodo iz Lahtija najprej preselili v Lillehammer, nato v Oslo, po turneji Raw Air pa jih čakajo le še tekme na letalnicah. Najprej eden od vrhuncev sezone, v Vikersundu bo od 10. do 13. marca SP v poletih, nato poleti v Oberstdorfu, za konec pa še tradicionalni finale na letalnici bratov Gorišek.

V ospredju je boj za veliki kristalni globus povsem odprt. Nemec Karl Geiger ima na prvem mestu 1189 točk, tri točke več od drugouvrščenega Japonca Ryoyuja Kobayashija, olimpijskega prvaka s srednje skakalnice. Tretji je branilec lanske zmage, Norvežan Halvor Egner Granerud (910 točk), četrti pa njegov rojak, olimpijski prvak z velike naprave Marius Lindvik (903). Najboljšo peterico zaokrožuje Lanišek (657), v "top 10" je od Slovencev še Cene Prevc (436), ki je deseti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice