Šport > Zimski športi
39847 ogledov

Počivalškovi čestitali skakalcem, nato objavo hitro izbrisali. To je razlog

Slovenski smučarski skakalci Profimedia
Saj je lepo, da politiki ob uspehih čestitajo našim športnikom, največjim ambasadorjem Slovenije po svetu. Toda če se že kitijo s tujim perjem, bi se vsaj ob čestitkah lahko malo potrudili.

Naši srebrni skakalci so po olimpijski ekipni tekmi na veliki skakalnici znova navdušili in združili Slovenijo v teh temačnih časih. Čestitke so deževale z vseh strani, tako s strani drugih športnikov, kot tudi tistih s političnega vrha.

Našim orlom je tako čestital predsednik vlade Janez Janša, sporočilo zanje je imela tudi ministrica za izobraževnje, znanost in šport Simona Kustec, oglasili pa so se tudi številni drugi. Med drugimi tudi Zdravko Počivalšek.

Slovenski smučarski skakalci Ko Twitter pregori Šport Ob uspehu naših orlov se je oglasil tudi Janša, to pa jim sporoča Kustečeva

Sicer se po eni strani spodobi, da slovenski politiki čestitajo našim športnikom, ki nas tako lepo zastopajo v svetu, in bi zagotovo naleteli na številne kritike javnosti, če jih v svojih izjavah in zapisih ne bi počastili.

A po drugi strani jim zdaj javnost očita, da se kitijo s tujim perjem, da so v preteklih letih delovali izrazito proti športu, da so ob vseh zaprtjih in omejitvah vedno najbolj nastradali ravno naši športniki, tako profesionalni kot tisti najmlajši, katerim so onemogočili treninge, pomoč... Zdaj pa se ponovno kitijo z uspehi naših športnikov.

A če nekatere moti, da se politiki oglašajo ob uspehih naših športnikov, spet druge, pa kadar molčijo, pa se zagotovo nihče ne more strinjati s potezo Počivalška in njegove nove stranje Konkretno, ki je sicer čestitala našim orlom, a se ni niti toliko potrudila, da bi bila pozorna na to, kakšno medaljo so v objavo prilepili našim junakom.

Počivalškova objava | Avtor: Facebook Facebook

Pri stranki Konkretno so tako zapisali: "Imamo to, imamo srebrno moško skakalno ekipo! Iskrene čestitke Lovro, Timi, Cene in Peter." Nato pa so zraven prilpeli srebrno medaljo ovenčano z avstrijskimi nacionalnimi barvami, namesto z našo trobojnico.

Na napako strane Konkretno so nato opozorili pri Slovenskih novicah, objava pa je bila s Facebook profila stranke hitro izbrisana in kasneje popravljena. Je pa zanimivo, da sta Tim Mastnak in Gloria Kotnik ostala brez čestitk stranke, v kateri se nahaja celo aktualna ministrica za šport, saj so iz stranke čestitke poslali le skakalcem in skakalkam ter Žanu Kranjcu.

Komentarjev 5
  • Avatar F16
    F16 18:08 25.februar 2022.

    Upam, da nam bo spomin segel do volitev.

  • Avatar Marie Cankar
    marie3 11:22 17.februar 2022.

    Tukaj se vidi vsa beda teh ljudi, ministrica, ki tega naziva ne zasluzi, je slamnato strasilo, ki ji ministrstvo vodijo sds kadri. Za solarje, dijake, studente, sportnike,…ji ni mar, to je dokazala ze veckrat. K sreci so jim dnevni steti, ...prikaži več ostane nam upanje, da bodo te pajace zamenjali boljsi ljudje.

  • PaPajapopi 08:01 17.februar 2022.

    Konkretno so bedasti .

Sorodne novice