Šport > Zimski športi
34173 ogledov

Ob uspehu naših orlov se je oglasil tudi Janša, to pa jim sporoča Kustečeva

Slovenski smučarski skakalci Profimedia
Ob sedmi kolajni v Pekingu spet plaz čestitk na družbenih omrežjih.

Čestitke na družbenih omrežjih so se tako kot ob prejšnjih uspehih slovenskih športnikov na olimpijskih igrah v Pekingu zvrstile tudi ob današnji srebrni medalji skakalcev na ekipni tekmi. Petru Prevcu, Timiju Zajcu, Cenetu Prevcu in Lovru Kosu so za srebro čestitali številni zdajšnji in nekdanji športniki, pa tudi politični vrh.

Med prvimi je na Twitterju skakalcem čestital njihov reprezentančni kolega Žiga Jelar, ki ni odšel v Peking. "Hvala, fantje," je preprosto zapisal.

Nad uspehom svojih nekdanjih sotekmovalcev je bil navdušen tudi legendarni slovenski skakalec Jernej Damjan, ki je prav tako čestital svojim prijateljem.

Čestitkam pa se je nemudoma pridružil državni vrh, tudi premier Janez Janša, ki je čestital vsakemu izmed štirih orlov, obenem pa delil objavo naše olimpijske reprezentance.

Naša ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec pa je ob čestitkah brata Prevc, Zajca in Kosa označila za "naše ambasadorje".

Alpski smučar Štefan Hadalin, ki je na žalost izpustil letošnje Olimpijske igre, je medtem izpostavil, da je to že sedma slovenska medalja na igrah v Pekingu, kar je "res spoštovanja vredno".

Legendarna Tina Maze pa je ob čestitkah opozorila, da Olimpijskih iger sploh še ni konec, pa je to že sedma medalja, izmed katerih ima prav vsaka svojo zgodbo.

Tudi kapetan slovenske rokometne reprezentance Jure Dolenec je v svojem tvitu poudaril, da je to že sedma kolajna za slovenske športnike na teh ZOI in dodal: "Bravo, Slovenija!".

Čestitkam pa se je pridružil še en legendarni slovenski olimpijec ter tudi dobitnik srebrnega odličja iz Rio de Janeira 2016, kajakaš Peter Kauzer.

Čestitke so resnično deževale z vseh strani, saj ga ni bilo Slovenca, ki se ne bi danes popoldne veselil ob spremljanju naših junakov. Še posebej pa so se izkazali na Statističnem uradu Republike Slovenije, kjer so poskrbeli za nekaj duhovitih podatkov.

smučarski skoki Kakšna smola Šport Noro, koliko boljše razmere so imeli Avstrijci! Ta številka pove vse! Ekstremne razmere Šport Slovenci poskrbeli za sanjski zaključek skakalnega programa  

Komentarjev 30
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 00:01 15.februar 2022.

    Bravo vsem našim olimpijcem, funkcionarji pa naj se vzdržijo tek čestitk. Razklali so narod ampak pri športu jim ni uspelo, tam smo še vedno kot eno srce, sploh če so uspehi dobri.

  • c4bd683d7c5158c937448d2f9cbff95a44c1fd18 21:47 14.februar 2022.

    Netopir cestita orlom 🤣🤣🤣

  • Avatar F16
    F16 20:05 14.februar 2022.

    Ko se je treba kititi z uspehi drugih in primakniti svojo skledo so naši politiki vedno zraven. Ko je treba kaj dati niti ne vedo kaj veliko o tem, da šport obstaja.

Sorodne novice