Šport > Zimski športi
12194 ogledov

Znan še četrti Slovenec za ekipno tekmo

Cene Prevc Peking 2022 Epa
Trije nedeljski treningi nso določili še zadnjega Slovenca za tekmo.

Znana je ekipa za moštveno tekmo smučarjev skakalcev. Poleg Petra Prevca, Timija Zajca in Lovra Kosa, ki so si nastop zagotovili z uvrstitvami na posamični tekmi, se bo za kolajno na ekipni preizkušnji potegoval še Cene Prevc. Ta si je nastop zagotovil z dvema zmagama v drugi in tretji seriji trening skokov.

Za zadnje mesto sta se sicer udarila z Anžetom Laniškom. Ob prvem trening skoku je bil boljši slednji, zanj je glavni trener Robert Hrgota sicer dejal, da v dvoboj vstopa z manjšo prednostjo: 'Žaba' je v precej okrnjeni konkurenci zasedel drugo mesto, Prevc je bil četrti.

Slednji je nato reprezentančnega kolega prehitel z drugim skokom, bil je prvi, Lanišek četrti.

Odločal je tako šele tretji trening. Tega je Cene Prevc znova dobil, še drugič je ugnal vse tekmece, Lanišek pa je bil 'le' osmi.

Slovenci so na posamični tekmi, kjer je poleg Petra, Zajca in Kosa prav tako nastopil Cene Prevc, sicer zbrali največ točk v konkurenci. Skupno je slovenska četverica osvojila 1078,4 točke. Drugo mesto bi, če bi rezultate prenesli na moštveno tekmo, osvojili Nemci (1064,4), tretji bi bili Avstrijci (1062,8), četrti Japonci (1046,3), peti pa Poljaki (1038,2).

Komentarjev 1
  • miro8 15:46 13.februar 2022.

    Ne spomnim se dobro, ampak a ni Timi Zajc tisti sakalec, ki so ga pred meseci zaradi spora okrog trenerja, skoraj vrgli iz reprezentance. Če je, zakaj je o tem vse tiho, a se mogoče nekateri čutijo krive ? V ...prikaži več tem primeru bi bil primeren trenutek, da se mu opravičijo !

Sorodne novice