Šport
165 ogledov

Poraza Kanadčanov in Rusov

Kenny Agostino Profimedia
Severnoameriški hokejski derbi Američanom, Čehi dobili festival golov.

Na olimpijskem hokejskem turnirju, ki je tokrat ostal brez udeležbe NHL igralcev, so igrali tekme 2. kroga skupine A in 3. kroga skupine B. Na dveh prestižnih obračunih so ZDA premagale Kanado s 4:2, Čehi pa so bili v večerni tekmi po podaljšku s 6:5 boljši od ruskih tekmecev.

Američani so na prestižnem obračunu severnoameriških ekip prišli do pomembne zmage. Temelje so postavili do začetka druge tretjine, ko so po zadetkih Bena Meyersa in Brendana Brissona povedli s 3:1. Kanada je sicer še znižala na 2:3, toda Kenny Agostino je v 46. minuti postavil končnih 4:2.

Na drugi tekmi te skupine teoretično ni bilo dvomov o statusu favorita, a so se morali Nemci, srebrni iz Pyeongchanga 2018, krepko potruditi za prvo zmago. Do 25. minute so sicer vodili s 3:0, toda v nadaljevanju niso več zadeli, za Kitajce pa sta se kot prva strelca na OI v zgodovino vpisala Shuai Fu in Taile Wang. A velikega presenečenja le ni bilo in Nemčija je na koncu zmagala tesno s 3:2.

Na lestvici vodijo ZDA s polnim izkupičkom šestih točk po dveh tekmah, Kanadčani in Nemci imajo po tri, Kitajci so še brez točk.

V skupini B so dokončali predtekmovanje s tekmama 3. kroga. Na prestižnem obračunu med ruskimi in češkimi hokejisti sta ekipi pokazali pravi festival golov v zadnji tretjini, na koncu pa je odločal podaljšek. Še v 44. minuti je po golu Češke za 4:2, zadel je Lukaš Klok, kazalo na uspeh slednje, toda Kiril Semjonov, Arseni Gricjuk in Andrej Čibisov so v le petih minutah zrežirali preobrat.

Arseni Gricjuk | Avtor: Profimedia Profimedia

Ne pa tudi zmage, saj je na 5:5 izenačil Tomaš Hyka. V podaljšku so imeli Čehi dve minuti pred koncem na ledu igralca več, kar je izkoristil Libor Šulak in zagotovil Čehom dve točki.

V boju na daljavo za drugo mesto v skupini - Rusi so bili neulovljivi na prvem - je Danska po zaostanku na začetku s štirimi goli v nizu prišla do vodstva s 4:1. A mirnega konca ni bilo, saj je Švica do 58. minute znižala na 3:4. Švicarji so nato iz gola potegnili vratarja Reta Berro, kar pa je izkoristil Fredrik Storm in odločil dvoboj z zadetkom za 5:3.

Na lestvici imajo po končanem predtekmovanju ruski hokejisti sedem točk, Danci šest, Čehi štiri, Švicarji pa eno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice