Šport > Olimpijske igre
25160 ogledov

Izjemni Peter Prevc napovedal novo slovensko medaljo!

Peter Prevc Peking 2022 Epa Peter Prevc v zraku.
Smučarski skakalci so se merili na kvalifikacijah za olimpijsko posamično tekmo na veliki napravi.

Kvalifikacije je dobil Norvežan Marius Lindvik (136,4 točke) pred rojakom Halvorjem Egnerjem Granerudom (131,6), tretji je bil najboljši Slovenec Peter Prevc (128,3). Slednji je skočil 131,5 metra, Norvežana 2,5 metra oziroma štiri metre dlje.

Na olimpijskem prizorišču v centru Zhangjiakou je samo omenjeni trojici uspelo preskočiti 130 metrov. Na začetku kvalifikacij je to znamko preletel tudi petouvrščeni Rus Danil Sadrejev, ki je bil s 136,5 m celo najdaljši, a z višjega zaletnega mesta.

Cene Prevc je kvalifikacije zaključil na 10. mestu (121,1), Lovro Kos je bil 19. (114,9), Timi Zajc pa 33. (101,1).

Olimpijski prvak s srednje skakalnice Japonec Ryoju Kobayashi je bil v kvalifikacijah kot deveti uvrščen neposredno pred Ceneta Prevca. "Danes priznam, da je bilo zame malo stresno, predvsem zaradi obeh včerajšnjih skokov, ko sem se na 'puklu' zalepil. Malo izgubiš prepričanje vase, tako da sem danes, upam, to dobil nazaj in lahko grem jutri veliko bolj mirno naprej," je dejal novi član četverice v primerjavi s srednjo skakalnico.

Lovro Kos (114,9) je bil naslednji od Slovencev, zasedel je 19. mesto. "Bolje kot prejšnje dni zagotovo je. Malo več je samozavesti, bolj sem sproščen. Počasi res začenjam uživati. V skokih se da vedno kaj dodati, tokrat sem v letu malo več izgubil kot v prejšnjem," je skok iz kvalifikacij ocenil 22-letni Kos. Malce spremenljive vetrovne razmere ga niso toliko presenetile. "Ni se mi zdelo tako slabo. Je pa res, da če čez prelet nimaš dobrih razmer, te hitro sklati dol."

Posamična tekma na veliki skakalnici bo na sporedu v soboto ob 12. uri po slovenskem času, nato sledi še zadnji uradni trening v nedeljo pred ekipno preizkušnjo, ki bo v ponedeljek prav tako opoldne.

Timiju Zajcu (101,1) se je skok v kvalifikacijah nekoliko ponesrečil, bil je 33. "Kar je bilo, je bilo zelo vetrovno. Ponesrečen skok v kvalifikacijah, težke razmere so bile čez prelet. Z mize piha zelo na stran in vsake toliko časa se obrne gor ali dol. Razlika je, ali prideš dva metra višje ali nižje čez prelet. V tej fazi moraš biti v redu, tam imam največ težav, sploh z desno smučko, skratka to je bil ponesrečen skok. Čim prej je treba pozabiti, se naspati in iti jutri na polno," pa je dejal najmlajši član slovenske odprave v Zhangjiakouju.

Nika Križnar Peking 2022 Afera dresi Šport Hrgota: "Veliko protestov zaradi naše opreme"

Glavni trener slovenske ekipe Robert Hrgota je znova pohvalil predvsem Petra Prevca. "Rekel bom, da Peter že skozi celotne olimpijske igre nastopa na visoki ravni skakanja. Njegov kvalifikacijski skok je bil eden boljših. Želim si, da nadaljuje v tem ritmu, zelo dobro se zaveda svojih občutkov, kar je pomembno. Ostali so nastopili solidno, so še kakšne stvari za popraviti, ampak za kvalifikacije je to dovolj. Veliko bolje kot kvalifikacije na mali skakalnici, že to je pozitivna nota. Dobro delujemo, manjše stvari popravimo in gremo v boj."

Za zdaj na olimpijskih igrah vse deluje dobro, dodaja Hrgota. "Vseh pet fantov je upravičilo zaupanje. Vemo, česa so sposobni. Za jutri si ne želim, da razmišljajo o tem zaupanju, temveč le izkoristijo priložnost," je še dodal na vprašanje, kako zadovoljen je z ekipo na Kitajskem.

Rezultate kvalifikacij si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 4
  • Arminda_Hampton 12:58 12.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

  • miha.z 19:53 11.februar 2022.

    Počakajmo na tekmo in navijajmo za naše 👍

  • joze05 15:53 11.februar 2022.

    Gledal kvalifikacije in nikjer slišal da je kdo napovedal medaljo

Sorodne novice