Šport > Olimpijske igre
15135 ogledov

Šok iz slovenskega tabora: Štuhčeva izpušča olimpijsko tekmo

ilka štuhec Profimedia
Slovenija bo imela na olimpijskem superveleslalomu samo eno predstavnico.

Slovenska smučarka Ilka Štuhec kljub drugačnim napovedim ne bo nastopila na petkovem superveleslalomu. Na startni listi olimpijskega superveleslaloma je 44 smučark, med njimi pa ni Štuhčeve, ki sicer letos še ni osvojila točk v tej disciplini. Edina slovenska predstavnica bo tako s številko 27 Maruša Ferk Saioni.

Ferk Saionijeva je edina Slovenka s superveleslalomskimi točkami svetovnega pokala to zimo. Na prvi tekmi sezone je bila 16., na zadnji pa 30.

Štuhčeva, ki je na otvoritveni slovesnosti nosila slovensko zastavo, bo petkovo tekmo izpustila zaradi bolečin v hrbtu, so sporočili iz slovenske olimpijske reprezentance. Ob tem so dodali, da se bo njena ekipa zdaj osredotočila na to, da olimpijko pripravi na start smuka, ki bo v torek, 15. februarja.

maruša ferk Odprla dušo Šport Kot pravijo na SZS: Maruša Ferk naj se znajde po svoje!

Ilka Štuhec | Avtor: Instagram Instagram
Štuhčeva, dvakratna svetovna prvakinja v smuku, nastopa na svojih drugih OI po Sočiju leta 2014, kjer je superveleslalom končala na 13. mestu.

Pred OI je na smuku v Cortini d'Ampezzo 22. januarja zasedla 11. mesto, a je med tekmo začutila bolečine v desnem kolenu, zaradi katerih je nato izpustila superveleslalom na tem prizorišču.

Med favoritinjami za medalje so Italijanki Federica Brignone in Elena Curtoni ter Švicarka Lara Gut-Behrami, po dveh odstopih pa se bo skušala pobrati tudi Američanka Mikaela Shiffrin, bronasta z lanskega svetovnega prvenstva v tej disciplini. Start olimpijskega superveleslaloma bo ob 4. uri po slovenskem času.

Ilka Štuhec v letošnji sezoni svetovnega pokala še ni osvojila superveleslalomskih točk. Na treh tekmah je odstopila, na dveh pa ostala zunaj najboljših 30.

Komentarjev 6
  • matermila 18:08 10.februar 2022.

    Verjetno bo hudo, vendar bo treba nehat. Da ima težave z zdravjem in psiho, so vedeli že doma in bi bilo bolje, da tja sploh ne bi potovali. Za nosit zastavo je to malo drag izlet.

  • leonardo 18:02 10.februar 2022.

    Že ko je šla z njimi sem vedel, da gre samo na izlet.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 17:36 10.februar 2022.

    Ah, uboga Ilka. Res nima sreče! Naj zaključi kariero dokler še lahko hodi.